Anlık Bildirim

Cloud&Heat firması evinizi sunucularla ısıtıyor

Cloud&Heat firması evinizi sunucularla ısıtıyor

Günümüzde bilgisayar ve türevi cihazların çalışırken ortaya çıkardığı ısı donanımların önündeki en büyük engel ve bileşenler tasarlanırken bu ısınma seviyeleri sınırlayıcı oluyor. Çeşitli soğutma çözümleri ile bu sınırın ötesine geçilmeye çalışılsa da bazı firmalar bu ısı ile dost olma yolunu seçmiş. Alman Cloud&Heat bunlardan birisi. 

Cloud&Heat son dönemde ortaya çıkan sunucu ile ortam ısıtma firmalarından birisi. Firma talpe eden tüketicilerin evine bir sunucu kuruyor ve döşediği sistem ile hem ortamı hem de suyu ısıtabiliyor. Böylece firma bir veri merkezi masrafından, ev halkı da ısınma masrafından kurtuluyor. 

Cloud&Heat 12 bin Avro kurulum masrafı karşılığında kabin, sunucu ve ısıtma sistemini evlere kuruyor. Ancak firma yeni yapılan evlere yönelik çalışıyor. Sunucunun interneti, elektriği, bakım masrafı firmaya ait. Ev halkı sadece kurulum masrafını ödüyor ve ısınmasına bakıyor. Yaz aylarında ise sistem ısıyı bypass yöntemi ile bina dışına aktarıyor. 

Bu şekilde Almanya içerisinde bir sunucu ağı oluşturan firma son kullanıcıya bulut altyapısı hizmeti vermeye başlamış. Aylık belirli ücretler karşılığında bilişim altyapısı veya depolama alanı kiralanabiliyor. Firma bulut altyapısını en güvenli ve en hızlı şekilde sunduğunu belirtiyor. Tabi hizmet sadece Almanya sınırları içerisinde sunuluyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1323 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
server
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim