Anlık Bildirim

Dell, arge merkezini ABD'den Tayvan'a taşıyor

Dell, arge merkezini ABD'den Tayvan'a taşıyor
Uzun yıllar halka açık firma olarak faaliyet gösterdikten sonra geçtiğimiz yıl Michael Dell öncülüğündeki oluşum tarafından satın alınarak özel firma olan Dell’de önemli kararlar alınıyor. Özellikle PC pazarındaki daralmadan dolayı yüzünü yeni teknolojiler ve kurumsal pazara çeviren firma, PC pazarındaki daralmanın olumsuz etkisini minimize edebilmek için araştırma geliştirme merkezini ABD’den Tayvan’a taşıyor

Digitimes’ın haberine göre Dell; Austin, Texas’da yer alan araştırma geliştirme merkezini, hem mevcut üretim kanallarına yakın olması hem de araştırma geliştirme maliyetlerini daha aşağı çekerek PC satışlarındaki daralmanın firmaya etkisini azaltmak amacıyla Tayvan’a taşıma kararı aldı.

Dell, Tayvan’daki araştırma geliştirme merkezi için mühendis alımına başlarken; mevcut pozisyonların, en azından şimdilik, daha çok Chromebook ve tabletlerin geliştirilmesine yönelik olduğu gözlerden kaçmadı.

Digitimes Research analistlerine göre Dell, yıllık bazda %5,9’luk artış ile 2013’de 20.88 milyon adet dizüstü bilgisayar satışı gerçekleştirirken; bu sayının 2014’de 21.3 milyona yükselmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim