Anlık Bildirim

Dropbox, görseller için metin tanıma özelliği sunuyor

Bulut depolama hizmeti sunan Dropbox, bir görseli arayan kullanıcıların işini kolaylaştırmak için metin tarama özelliğini farklı formatlardaki dosyalarda da sunmaya başladı.

Dropbox, görseller için metin tanıma özelliği sunuyor
 

Bulut depolama hizmeti sunan Dropbox, 20 milyarın üstünde görsele ve PDF dosyasına ev sahipliği yapıyor. Platformda saklanan bütün PDF'lerin ve görsellerin yüzde 10 ila 20'si bir dokümanın fotoğrafı. Tabi önemli bir belgenin fotoğrafını çekip bunu Dropbox'ta saklamak kullanıcıların işini kolaylaştırıyor olabilir. Buna karşılık PDF ve Word dosyalarının aksine bir belgenin fotoğrafını kolayca bulmak için anahtar kelimeleri yazıp fotoğrafa ulaşmak mümkün değil. 


Farklı formatları destekliyor 

Bu sorunu çözmek ve kullanıcılarının görseller arasında kaybolmasını önlemek isteyen Dropbox, yeni metin tanıma özelliğini duyurdu. Dropbox'un metin tanıma özelliğine göre arkadaşlarınız sizle binlerce görseli Dropbox üzerinden paylaşmış olsa bile herhangi bir belgeye ait fotoğrafı, anahtar kelimeleri aratarak bulabileceksiniz. Böylece artık PDF ve Word dosyalarına ek olarak JPEG, PNG ve TIFF gibi farklı formatlardaki dosyalar için de anahtar kelimelerin kullanılması mümkün.


Şirket konuyla ilgili tanıtım yazısında, yeni özelliğin nasıl çalıştığını da özetliyor. Örneğin yıllar önce imzalanan bir sözleşmenin fotoğrafını arıyorsanız sadece sözleşmeyi imzalayan tarafın ismini anahtar kelime olarak kullanıp sözleşmeye ulaşabileceksiniz. Tabi milyonlarca görseli analiz edip anahtar kelimeleri ayıklamak çok kolay bir iş değil. Bu nedenle Dropbox, yeni metin tanıma özelliğini ''makine öğrenme ekibinin bugüne kadar üstlendiği en yoğun proje'' olarak değerlendiriyor.


 

Öte yandan bu yeni özelliğin bütün Dropbox kullanıcılarına açık olmadığını da belirtmekte fayda var. Şu an için sadece Dropbox Business Advanced ve Enterprise kullanıcıları özellikten faydalanabilecek. Önümüzdeki aylarda Dropbox Profesyonel kullanıcıları da hizmetten yararlanabilecek. Şu an için sadece İngilizce dil desteğine sahip olan metin tarama özelliği ilerleyen dönemlerde daha fazla dili destekleyebilir.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim