Anlık Bildirim

Elektrikli Honda e'nin platformuna ait bilgiler paylaşıldı

Japon marka, Avrupa'da satacağı ilk elektrikli otomobiline Honda e adını vereceğini açıklamıştı. Şimdiye dek yalnızca tasarımını gördüğümüz Honda e'de kullanılan platforma ait bilgiler de ortaya çıktı

Elektrikli Honda e'nin platformuna ait bilgiler paylaşıldı Tam Boyutta Gör

Japon üretici Honda’nın Avrupa’daki ilk elektrikli otomobiliyle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda küçük elektrikli otomobilin basitçe Honda e olarak adlandırılacağı açıklanmıştı. Şimdi de Honda e’nin platformu ve batarya paketiyle ilgili detaylar paylaşıldı.

Honda e, kendine has tasarımı sayesinde hem sade hem de fütüristik görünmeyi başarıyor. Küçük elektrikli otomobil, Japon markanın özel elektrikli araç (EV) platformu üzerine inşa edilen ilk model olma özelliği taşıyor. Bu platformdaki batarya paketi, diğer EV platformlarında olduğu gibi aracın zemininde yer alıyor. Böylece düşük ağırlık merkezi elde ediliyor. 50:50 ağırlık dağılımı ve bağımsız süspansiyonlar da ele alındığında, Honda e’nin oldukça konforlu ve dengeli bir şasiye sahip olduğu söyleniyor.

30 dakika şarjla 160 km menzil

Honda e’nin zemininde 35.5 kWh kapasitede su soğutmalı lityum iyon batarya paketi bulunuyor. Bu batarya, Type 2 AC şarj ve CCS2 DC hızlı şarja uyumlu olacak şekilde tasarlanmış. Hızlı şarj özelliği sayesinde bataryanın 30 dakika gibi kısa bir sürede %80 doluma ulaştığı söyleniyor. Honda e’nin 200 km menzile sahip olacağını düşündüğümüzde, yarım saat şarj ile 160 km gibi bir değer karşımıza çıkıyor.

Honda e’deki elektrik motorunun teknik verileri henüz açıklanmadı. Fakat motorun arka aks üzerine entegre edileceğini ve aracın arkadan itişli bir model olacağını biliyoruz. Elektrikli Honda e ile ilgili tüm detaylar yıl bitmeden ortaya çıkacak. Yan ayna kameraları ve beş ekrandan oluşan fütüristik kokpitiyle dikkat çeken Honda e’nin şimdiden Avrupa’da 30 binin üzerinde sipariş aldığı söyleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5283 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli honda, honda e ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim