Anlık Bildirim

FATİH Projesi tablet şartnamesi ile ilgili son bilgiler


Dün buradan sizlere duyurduğumuz haberimizde FATİH Projesi (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) ile ilgili ikinci aşama olan tablet bilgisayar ihalesinin şartnamesinin DMO tarafından yayınlandığını ve maddelerini açıklamıştık. 3 farklı alım yapılacak tabletlerin şartları şu şekildeydi.

- İşletim Sistemi: Android 3.0 (tablet 1 ve 2), Android 2.3.4 (tablet 3)
- İşlemci: 1 GHz hızında tek çekirdekli veya 800 MHz çift çekirdekli
- Bellek: 1 GB RAM (tablet 1 ve 2), 512 MB RAM (tablet 3)
- Depolama: 16 GB
- Bağlantı: USB ve Micro USB, dahili 802.11 b/g/n kablosuz ağ desteği
- Ekran çözünürlüğü: 1280x800 piksel (tablet 1 ve 2), 1280x768 (tablet 3)
- Pil: 8600 mAh (tablet 2), 3250 mAh (tablet 1), 6000 mAh (tablet 3)
- Ekran: 10.1 inç (tablet 1 ve 2), 8.9 inç veya 9.5 inç (tablet 3)
- Diğer: Flash desteği

DMO tarafından yayınlanan şartnamelere baktığımızda işlemci maddesinin Intel, AMD veya ARM ürünlerini tanımlayıcı bir ayrıntısı bulunmuyor. Dolayısıyla bu işlemcileri taşıyan tabletler ihaleye girebilir. Bunun yanında ekranların kapasitif ve çoklu dokunmatik olması gerektiğini belirtelim. Depolama çözümü içinse SSD ürünleri şart koşulmuş. 

Btnet sitesinin edindiği bilgilere göre Apple firmasının Flash desteği, Android işletim sistemi ve ekran boyutuna itiraz ettiği ancak kabul görmediği belirtiliyor. Diğer bir önemli konu ise bu şartnamenin 8500 adet alınacak pilot uygulama tablet modeli için geçerli olduğu. 

13 farklı ilde pilot denemeler yapılacak. Denemelerin amacı 3 farklı şartnameyle alınması hedeflenen tablet bilgisayarların özellikleri konusunda optimizasyon gerekli olup olmadığına, tabletlerde hangi özelliklerin olması gerektiğine ve hangi uygulamaların çalıştığına dair detaylı bir rapor hazırlamak. Bu alınacak tabletler elbette asıl şartnameyi etkilemiyor. Asıl büyük alım 3. fazda gerçekleşecek. Bu fazdaki şartname şu ankinden tamamen farklı da olabilir. 

Ancak şunu belirtmek gerek ki iPad veya PlayBook bu ihalede yer almayacak. Dolayısıyla raporda ve deneme sürecinde de yer almayacak. Bu sürecin sonunda 3. fazdaki ihaleye girse bile bu iki firmanın kazanma şansı yine de düşük görünüyor. 2. fazdaki ihaleyi MEB yapmışken 3. fazdaki ihale Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak. FATİH projesiyle ilgili yeni bilgiler elimize ulaştıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8431 kez okundu.
19 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, fatih projesi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim