Anlık Bildirim
İlk çıktığı dönemde geleneksel sigaralara kıyasla daha az zararlı olduğu iddasıyla çıkış yapan e-sigaraların gerçek yüzünün anlaşılmasıyla çeşitli sağlık otoritelerinin başlattığı kısıtlamalar devam ediyor.


Okul çağındaki çocuklarda artan e-sigara kullanımı sonucu alarma geçen FDA firmaların gençlerin çekmede bir numaralı aracı aromalı e-sigaralara yönelik adımını attı. Yapılan duyuruya göre bundan böyle aromalı ürünlerin satılması yasak.

Lise çağında %77 artış! 

Kurum buna gerekçe olaraksa bu yıl içerisinde lise dönemindeki gençlerde %77 gibi vahim bir rakamda artan e-sigara kullanımını gösterdi. Diğer yandan orta okul çağındaki çocuklarda da %50’lik artışın yaşandığını ekleyelim.

Aslına bakarsak FDA geçtiğimiz eylül ayında e-sigara üreticilerine küçük yaştaki bireyleri hedef almadıklarını kanıtlamaları için 60 günlük bir süre tanımıştı. Görünüşe göre yaşanan korkunç artış kurumun sabrını taşırmış.
Her ne kadar e-sigaralar geleneksel sigara tüketicilerini bu bağımlılıktan kurtarmada faydalı olsa da e-sigara ürünleri çoğunlukla sigarayla yeni tanışan ya da yeni başlayan kişilerce tercih ediliyor ki bu da okul çağındaki gençler oluyor. Bu nedenle FDA’nın attığı adım sağlık çevrelerinden destek alacağı şüphesiz.
Hali hazırda e-sigaraya başlayanların bu işi normal sigaralarla devam ettirdiğini gösteren çalışmalar düşünüldüğünde kuruluşun getirdiği kısıtlaması daha iyi anlaşılacaktır. Üstelik e-sigaraların uzun dönemdeki etkileri de henüz netlik kazanmış değil. 

Mentollüler neden yasaklanmadı? 

Kararın detaylarına indiğimizde ise yalnızca pod tabanlı ürünleri kapsadığını görüyoruz yani open-tank olarak geçen çözümler kapsam dışı tutulmuş. Ayrıca mentollü seçenekler de karardan etkilenmeyen e-sigaralardan.

İlk bakışta garip gelen mentol kararı FDA’nın e-sigaraların geleneksel sigaralara karşı bir dezavantajlı konuma düşmemesi adına bir çabası olarak değerlendiriliyor zira mentol aroması her iki sigara tipinde de yer almakta.

Yaş doğrulaması istenecek 

Öte yandan satış kısıtlaması bununla da sınırlı değil, FDA internet üzerinden satış yapan sitelere e-sigara satışı esnasında yaş doğrulaması şartı da getirmiş durumda. Alınan kararlar sayesinde küçük yaştaki bireylerin bağımlı olması engelleneceğe benziyor.

Son olarak FDA’nın bu konudaki kararlarının gerisinin geleceğini de belirtelim. Umarız daha fazla insan bu bağımlılığa düşmez. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11303 kez okundu.
29 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
e-sigara, sigara ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim