Anlık Bildirim

Federal savcılar Megaupload sitesini kapattı, sahipleri ise gözaltında


İnternet üzerindeki dosya paylaşım sitelerinin en eski ve en büyüklerinden olan Megaupload platformuna bir süredir erişim sağlanamıyordu. Erişim yasağı konulduğu sonradan ortaya çıkan Megaupload sitesi New York Times'ın haberine göre ABD Federal savcıları tarafından baskına uğradı.

Tam ABD'deki SOPA ve PIPA korsanla mücadele yasalarına karşı protestoların yaşandığı bir döneme denk gelen baskının sebebi ise site sahiplerinin ve bazı kullanıcıların korsanla mücadele yasalarını ihlal etmesi.

İnternetteki 13'üncü en popüler site olan Megaupload iddialara göre bünyesinde barındırdığı korsan içerikler nedeniyle telif hakkı sahiplerini 500 milyon dolar zarara uğratmış durumda. Baskının ise Megaupload sitesinin SOPA protestolarına destek vermesinin hemen arkasından geldiği belirtiliyor.

Megaupload sitesi kurucusu Kim Dotcom'a uluslararası korsanlık nedeniyle organize suç örgütü kurmak suçlaması yapılıyor. Suç faaliyetleri sonucunda Kim Dotcom'un 175 milyon dolar gelir elde ettiği ve kara para akladığı iddia ediliyor. Dotcom hakkında bu suçlamalardan dolayı 45 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8540 kez okundu.
28 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Megaupload, Kim Dotcom
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim