Anlık Bildirim

Fransa okullarda cep telefonunu yasaklıyor

Fransa hükümeti, öğrencilerin 15 yaşına kadar okullarda cep telefonu kullanmasını yasaklıyor. Çocuklar telefonları okula getirebilecek ancak teneffüslerde dahi kullanamayacak.
Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un seçim kampanyasında yer verdiği vaatlerinden biri olan okullarda cep telefonu yasağı uygulamaya koyuluyor. Fransız Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer'in yaptığı açıklamaya göre Fransa'da, Eylül 2018'de başlayacak olan bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilk ve ortaokullarda öğrencilerin cep telefonu kullanması yasaklanacak. Yeni düzenleme uyarınca öğrenciler ancak liseye başladıklarında yani 15 yaşında okullarda telefon kullanabilecek. Blanquer öğrencilerin cep telefonlarını okullara getirebileceğini ancak teneffüslerde dahi kullanamayacağını belirtti. Okula getirilen cep telefonları öğretmenlere teslim edilecek ve okul çıkışına kadar kilitli dolaplarda muhafaza edilecek.


Ailelere Mesaj 

Bazı okullarda halihazırda cep telefonu kullanmanın yasak olduğunu dile getiren Jean-Michel Blanquer bazen acil durumlarda cep telefonlarına ihtiyaç duyulabileceğini kabul ediyor ancak Blanquer'e göre okullarda cep telefonu kullanımının bir şekilde kontrol altına alınması gerekiyor. Blanquer ayrıca yeni düzenlemenin ailelere yönelik bir mesaj da taşıdığını düşünüyor. Çocukların yedi yaşından önce gününün tamamını ya da büyük bir kısmını bir ekran karşısında geçirmemesinin iyi olacağını belirten Blanquer, okullardaki düzenlemenin aileleri de etkileyebileceği kanaatinde.


 

Eğitim Bakanlığı'nın aldığı karar ebeveynler ve okul yönetimlerini ise ikiye bölmüş durumda. Bazı aileler çocuklarının güvenliği için cep telefonlarını istedikleri zaman kullanma haklarına sahip olması gerektiğini düşünürken ebeveynlerin bir kısmı cep telefonlarının öğretmenlere teslim edilmesi ve okul çıkışında alınmasının herhangi bir güvenlik problemi teşkil etmeyeceğini aksine dersleri daha verimli hale getirebileceğini düşünüyor.


Uygulanabilirliğinden Şüphe Duyuluyor  

Fransa Başöğretmenler Birliği ise yeni düzenlemenin mantıksız olduğunu düşünüyor. Genel Sekreter Yardımcısı Philippe Vincent Eğitim Bakanlığı'nın yeni duyurusundaki amacın ne olduğunu tam olarak anlamadıklarını belirtirken bakanlığın duyurusunu mantıklı bulmadıklarını ekledi. Başöğretmenler Birliği ayrıca yeni düzenlemenin okullarda, özellikle büyük şehirlerin dışındaki okullarda, uygulanabilirliğinden de şüphe duyuyor.


Her çocuktan ders öncesinde telefonların teker teker toplanması ve okul çıkış saatinde çocuklara telefonlarının geri verilmesi de düzenlemede eleştirilen noktalardan biri. Öğretmenlerin ve öğrencilerin bir kısmı telefonları toplama ve dolaplarda saklama işinin kolayca yürütülemeyeceğini düşünüyor. Jean-Michel Blanquer ise eylül ayında yaptığı açıklamada, ''Bakanlık toplantılarında, telefonlarımızı içeri girmeden önce dolaplara koyuyoruz. Bence bunu bir sınıf da dahil olmak üzere herhangi bir insan grubunun yapabilir.'' ifadelerini kullanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3563 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fransa, cep telefonu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim