Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Galaxy S II'nin kontrolündeki robot 5 saniyede Rubik Küp çözüyor

Geçtiğimiz yıl tanıtılan ve 10 saniyede Rubik Küp çözebilen CubeStormer I etkileyici bir robottu ancak projenin arkasındaki isimler olan Mike Dobson ve David Gilday, ay sonunda düzenlenecek ARM TechCon 2011 etkinliği için çıtayı yükselterek CubeStormer II'yi hazırladılar. Gövdesi dört adet LEGO Mindstorms NXT kiti kullanılarak hazırlanan robotta, beyin görevi ise özel kontrol yazılımıyla donatılan Samsung Galaxy S II'ye verildi.
Kısaca özetlemek gerekirse sistem şu şekilde çalışıyor, Galaxy S II'deki uygulama, telefonun kamerasını kullanarak renklerin durumunu anlayabilmek için Rubik Küp'ün her yüzündeki görüntüyü kaydediyor ve ardından çözme işlemi için çift fazlı gelişmiş algoritma devreye giriyor. Çoklu izlek yapısında olan bu uygulama ile Galaxy S II'nin 1.2GHz hızındaki çift çekirdekli ARM Cortex-A9 (Exynos 4210) işlemcisi kullanılıyor. 
Uygulama, ARM işlemci üzerinde çalışan yazılım ile Bluetooth'u kullanarak, robotu kontrol eden Lego NXT Akıllı Tuğla sistemiyle haberleşiyor. Fiziksel çözüm aşamasında uygulama Galaxy S II'nin ARM Mali-400MP GPU'sunda OpenGL ES ile çözüm için gerçek zamanlı olarak kübün graifk versiyonu hazırlanıyor ve tüm bu işlemlerle sadece 5 saniyede (insan dünya rekorundan daha hızlı) çözme işlemi tamamlanabiliyor. Aslında sözü fazla uzatmadan sizleri tüm süreci anlatan video ile başbaşa bırakalım;
 
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim