Anlık Bildirim

Gelecekte mobil cihazlarımızı damardan akan kan vasıtasıyla şarj edebileceğiz

Gelecekte mobil cihazlarımızı damardan akan kan vasıtasıyla şarj edebileceğiz

Günümüzde mobil cihazlar için en büyük dezavantajlardan birisi batarya konusunda henüz devrim sayılabilecek bir gelişmenin yaşanmaması. Bu yüzden bir veya iki günü geçmeyen mobil cihazlarımız için genelde harici şarj ünitelerine yöneliyoruz. İsrail'den ise ilginç bir proje geldi. 

İsrailli bir yüksek lisans öğrencisi Naomi Kizhner ise mobil cihazlar için gerekli olan enerjiyi insan vücudunun dolaşım sistemlerinden elde etmeyi planlıyor. Bunların arasında en önemlisi ise kan dolaşımından enerji üretimi.

Bunun için ucunda minik tekerlekler olan bir cihaz damar yoluna yerleştiriliyor ve kan akışı süresince tekerlek dönerek enerji elde ediyor. Bu cihazın uzun süreler boyunca vücuda batırılmış olarak kullanılması gerekiyor. 

Bu projeler henüz konsept aşamasında ve gerçekleştiğinde kimin kullanmak isteyeceği de belirsiz. Kizhner enerji kaynaklarının giderek tükendiği dünyada gelecekte mobil cihaz bağımlılığının bize neler yaptırabileceğini tartışmaya açmak istediğini belirtiyor.  


Kaynak:http://www.ubergizmo.com/2014/10/energy-addicts-project-offers-a-new-way-to-power-devices/?utm_source=mobilerepublic Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1553 kez okundu.
36 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
smartphone
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim