Anlık Bildirim

Google, iOS için arama odaklı yeni bir klavye duyurdu

Belirli bir arama sonucunu arkadaşınıza göndermek için, web sitesinden kopyala yapıştır yapıyorsanız, Google’ın yeni Gboard klavyesi ile bu zahmetten kurtuluyorsunuz.

Çok yönlü bir firma olsa da, arama motoru Google için her zaman vazgeçilmez olacak. Gelirlerin ana damarını oluşturan arama motoru, bu bakımdan firmanın hemen tüm hizmetlerine entegre olarak geliyor. Artık mobil uygulamalarda da bunu görmeye başladık.

Belirli bir arama sonucunu arkadaşınıza göndermek için, web sitesinden kopyala yapıştır yapıyorsanız, Google’ın yeni Gboard klavyesi ile bu zahmetten kurtuluyorsunuz. Google’ın iOS platformu için indirmeye sunduğu yeni bir klavye uygulaması, arama motorunu odak noktasına koyuyor. İlk bakışta rakip klavye uygulamalarından bir farkı yokmuş gibi görünen klavyenin asıl marifeti, sol kısımda yer alan büyük G tuşu.

Bu tuşa dokunduğunuz zaman alt kısımda bir arama penceresi beliriyor ve sonuçları kart halinde listeliyor. İçerisinde bulunduğunuz örneğin sohbet uygulamasında, bu kartın üzerine tıklıyorsunuz ve karşı tarafa kart olarak gönderiliyor. Böylece web üzerinden arama yaparak, ilgili adresi uygulamaya kopyalama derdinden kurtuluyorsunuz. Ayrıca GIF araması yaparak, kolayca karşı tarafa göndermek de mümkün. Klavye, hali hazırda WhatsApp, Flipboard, Yelp, Hangouts, Spotify gibi pek çok uygulama tarafından destekleniyor. Uygulama henüz ülkemizde kullanıma açılmadı.

 Google Gboard klavyesi için buraya tıklayınız

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim