Oyunun Capture The Flag modunda insan rakiplerine karşı mücadele veren DeepMind, 12 saat süren testler sonucu yapılan maçların %75’ini kazanmış. Yapay zekânın çok oyunculu modlarda gösterdiği başarı ise önceki örneklerin çok ilerisinde bir seviye göstergesi olarak kabul ediliyor. DeepMind’ın birden çok karakteri kontrol etmek durumunda kaldığı oyun modu galibiyet için kullanılan karakterlerin takım oyunu özellikleri göstermesini şart koşuyor.
DeepMind ekibinin hazırladığı “Kazanmak için” adlı program, Quake III Arena’da binlerce saat harcayarak kendini geliştirmiş. Takip eden birkaç hafta içinde ise insanlarla girdiği mücadeleden galip ayrılmış. DeepMind ekibi, insan oyunculara karşı bariz bir avantaj elde etmemek adına yapay zekânın tepki süresini de bir miktar azaltmayı tercih etmiş. Yapay zekâ için dezavantaj olarak değerlendirilebilecek bu durum karşısında dahi DeepMind her dört maçtan üçünü kazanmış.
İnsan ve yapay zekâ ortaklığı daha başarılı
İnsan oyuncuların rakip oyuncuları uzaktan avlamak konusunda daha iyi olduğu tespit edilen deneyde ilginç bir durumun da farkına varıldığı belirtiliyor. İnsan ve yapay zekâ ortaklılığıyla oluşturulan takımın, salt yapay zekâ kontrollü takıma kıyasla %5 oranında daha iyi sonuçlar elde ettiği ifade edilmiş. Programcılara göre bu durum, yapay zekânın kendini insan oyuncuların oynama stiline adapte edebildiğinin bir göstergesi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Ovv fena atıştı, deliksiz soktu
paramla yapılıp yine paramla geçtiğim köprü var o köprünün bacaklarını senin gibilere...
Heykel var yer misin kanka?
bizimkiler tahareti tartışıyor