Anlık Bildirim

Google'ın gözlüklerine ait yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor

Google'ın gözlüklerine ait yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor
Geçtiğimiz yılın en popüler teknolojik aletleri arasında yer alan Google'ın gözlüklerine ait yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Google'ın Google Glass olarak adlandırdığı gözlüğüne ait teknik detaylar şirketin, Amerikan Federal İletişim Komisyonuna sunmuş olduğu belgelerde ortaya çıktı.

Söz konusu belgelerde gözlüğün 2.4 GHz 802.11 b/g Wi-Fi ve Bluetooth 4.0 bağlantı özelliklerine sahip olduğu belirtilirken, kemik iletim teknolojisinin de gözlükte yer edindiğine dair dikkat çekici bir bilgi de karşımıza çıktı. Bu teknoloji adından da anlaşılacağı üzere, kemikler üzerinden beyinle iletişim kurmaya imkan veriyor. Teknolojinin gözlükteki amacının ise, kulak kanalını kullanmadan sesleri kullanıcının beynine kulağın hemen yakınında yer alan kemikler aracılığıyla iletmek olduğu belirtiliyor. Gözlük sahip olduğu bu teknoloji sayesinde, kullanıcının bulunduğu ortamdan kendini tamamen izole etmeden ses unsurlarını dinlemesine imkan veriyor.
Yeni bir teknoloji olmasa da yaygın olarak kullanılmayan kemik iletim teknolojisi, kulak kanalından ses iletimi gerçekleştiren aksesuarların yerini tutar mı bilinmez. Ancak, Google'ın geçtiğimiz günlerde kemik iletimi ile ilgili patent başvurusunda bulunmasının bu teknolojiyi Google Glass'ta kullanmakta oldukça kararlı olduğunun göstergesi olduğunu söyleyebiliriz. Google'ın gözlükleri üzerinde daha ne gibi çalışmaları olduğunu ilerleyen dönemlerde hep birlikte göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
938 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, Google Glass ve google
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim