Anlık Bildirim

Günün "tuhaf" haberi: DirectX 7 ve PCI destekli ATI Radeon 7000 ekran kartı

Günün 'tuhaf' haberi: DirectX 7 ve PCI destekli ATI Radeon 7000 ekran kartı
Söz konusu ekran kartları olduğundan genellikle yeni ya da performans odaklı modellerden konuşuyoruz fakat Japonya pazarında satışa sunulan bir kart, ilginç özelliklere sahip. PCI arayüzünü kullanıyor olmasıyla çok eski sistemler için güncelleme umudu olan kartın, isimlendirmesi ise belki de en tuhaf olan yanı. ATI Radeon 7000 olarak satışa sunulan ekran kartı, 120MHz GPU hızında görev yapıyor ve 64-bit bellek veri yolu desteği sunuyor. 
64MB büyüklüğünde SDRAM ile donatılan kart, sadece DirectX 7 ve OpenGL 1.3 API'larına destek sunarken, 2048 x 1536 piksele kadar çözünürlük kullanımına olanak veriyor. Windows XP ve öncesi işletim sistemlerin çalıştığı bilgisayarlar için nadir güncelleme seçeneklerinden biri olan kart, DVI-HDMI-DisplayPort gibi modern görüntü arabirimlerini desteklemiyor. Pasif soğutma ile desteklenen PCI tabanlı kartın Japonya'daki satış fiyatı 40 dolar olarak bildiriliyor.
Günün tuhaf ekran kartı haberi olarak değerlendirebileceğimiz bu kart, birkaç yıl öncesinin işlemciye entegre grafik birimleri kadar performans vaadinde bulunamazken, yıllar öncesinin sistemlerine yönelik bir güncelleme alternatifi olarak Japonya pazarında talep görür mü sorusuna zaman yanıt verecek. 
Günün 'tuhaf' haberi: DirectX 7 ve PCI destekli ATI Radeon 7000 ekran kartı
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2847 kez okundu.
51 kişi, toplam 57 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim