Anlık Bildirim

Harvard Üniversitesi araştırmacılarından uçabilen robot arı, RoboBee


Robotlar ve robot teknolojileri inanılmaz bir hızla geliştirilmeye devam ediyor. Bir tarafta dünyayı şekillendiren ya da ileride şekillendirecek devasa, diğer tarafta ise çok farklı amaçla geliştirilmiş ve boyutları ile insanları çok şaşırtan robotlar. 
Dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer alan Amerika merkezli Harvard araştırmacıları tarafından geliştirilen yeni robot, araştırmada yer alan yüksek lisans öğrencisi Pakpong Chirarattananon'a göre dünyanın kanatları ile uçabilen en küçük robotları arasında yer alıyor. Uzun zamandır araştırma ve geliştirme sürecinde olan ve RoboBee ismine sahip olan model, 3 cm kanat genişliğine, 80 miligram ağırlığa ve piezoelektrik aktüatör ile saniyede 120 defa iki kanat birbirinden bağımsız olarak çırpabilme kapasitesine sahip.
 
Harvard Üniversitesi araştırmacılarından uçabilen robot arı, RoboBee
Oldukça ufak boyutlara sahip olduğu için araştırmacılar tarafından özel yöntemler kullanılarak bir araya getirilen robot arı projesinin ileride kullanım amaçları arasında çevresel izleme, arama kurtarma gibi konular yer alıyor. Ayrıca bu tarz bir robotun seri üretim aşamasına getirilmesi için geliştirilecek cihazların da, çok daha farklı sağlık teknolojilerinin üretilmesine yardım edebileceği belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim