Anlık Bildirim

Hitachi en hızlı asansör rekorunu kırmak istiyor

Hitachi en hızlı asansör rekorunu kırmak istiyor

Devasa uzunluklara sahip olan gökdelenlerde insanları üst katlara hızlı bir şekilde ulaştırmak önem taşıyor. Apartmanlarımızdaki asansör teknolojileriyle dakikalarca sürecek olan bu yolculuklar özel sistemler sayesinde saniyelere indirgeniyor. 

Dünyanın en hızlı asansörü şu anda Tayvan'daki Taipei 101 gökdeleninde bulunuyor ve Toshiba imzasını taşıyor. Saatte 54km gibi inanılmaz hızlara ulaşan bu asansörün rekorunu kırmak için Hitachi kolları sıvadı.

Hitachi, Çin'in Guangzhou kentindeki inşaatı devam eden CTE Finans Merkezi'ne iki asansör kuracak. Bu asansörlerin hızı ise yaklaşık 70km/saat olacak. Hitachi'nin yeni asansörleri ile 111 katlı dev gökdelenin 95. katına çıkmak sadece 43 saniye alacak. 

Asansörde bazı güvenlik önlemleri de mevcut. Örneğin hızın belirlenen limitin üzerine çıktığı tespit edilirse anında frenler devreye giriyor. Hitachi yaklaşık 210 metrelik bir kulede asansör testleri yapmaya devam ediyor. 

Yeni gökdelen ve dolayısıyla asansörler 2016 yılında hizmete girecek. O döneme kadar da hız rekoru Toshiba'da olmaya devam edecek.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1931 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, hitachi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim