Anlık Bildirim

Japan Display 10 inçlik 4K ekranını duyurdu

Japan Display 10 inçlik 4K ekranını duyurdu

Mobil cihaz sektörü hem donanım hem de ekran çözünürlüğü olarak 2K trendine kendisini hazırlarken, 4K çözünürlükler de şimdiden gündeme gelmeye başladı. Hali hazırda pazarda 4K çözünürlükte tabletler olsa da ekran boyutları büyük olduğu için taşınabilirlikten oldukça uzak kalıyor. Bu konuda ekran üreticileri hızlı adımlar atıyor.

Geçen yıl 12 inçlik 4K panelini tanıtan Japan Display, bu kez 10 inçlik 3840x2160 piksel çözünürlükte tablet panelini duyurdu. Panel 438ppi piksel yoğunluğuna ulaşabilirken, Japan Display enerji tüketimi konusunda önemli optimizasyonlar yapıyor.

Veri trafiği ve görüntü aktarımı nedeniyle 4K ekranların hali hazırdaki ekranlardan daha fazla enerji harcaması bekleniyor. Ancak Japan Display 4K ekranlarının 2560x1600 piksel çözünürlükteki ekranlar kadar enerji harcayacağını belirtiyor. Firma ekran üretiminde düşük ısıda polisilikon - LTPS tekniği kullanıyor. 

Böylece batarya gücünde artış yapmadan 4K ekranlı tabletlerde uzun kullanım sürelerine ulaşmak mümkün olacak. Firma 4K ekranlarının örneklemesine başladı. İlk örneklerin ise gelecek yıldan itibaren boy göstermesi bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
638 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, 4k
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim