Anlık Bildirim

Japon mühendislerden arabaya dönüşebilen gerçek Transformers

Seksenli yılların kült çizgi filmi Transformers, gerçek hayata uyarlandı. Japon mühendislerin, J-deite RIDE adını verdikleri robot kısa bir süre içinde arabaya dönüşebiliyor.
Seksenli yılların popüler bilim kurgu temalı çizgi filmi Transformers, beyaz perdeye de uyarlanmış ve yüksek hasılatlar elde etmişti. İyi robotlar Autobot ve kötü robotlar Decepticon'ların mücadelesini konu alan çizgi dizideki arabaya dönüşebilen robotlar, Brave Robotics şirketindeki Japon mühendisler tarafından gerçeğe uyarlandı.

J-deite RIDE, saatte 60 km/s hıza ulaşabiliyor

J-deite RIDE adı verilen bu robot, 3.7 metrelik yüksekliğe sahip ve yaklaşık bir dakika içinde, çizgi dizide gördüğümüz modelde bir spor arabaya dönüşebiliyor. Kablosuz olarak da kontrol edilebilen araca, sürücü de dahil olmak üzere sadece iki kişi binebiliyor. J-deite RIDE araç modunda saatte 60 km/s hıza ulaşırken, robot modunda ise 30 km/s hızda koşabilme özelliğine sahip.
Yaklaşık olarak 1.7 ton ağırlığındaki robot, V-Sido adındaki öze bir yazılım ile kontrol ediliyor. Proje başkanı Kenji Ishida, amacının çocukluk hayalini gerçekleştirmek olduğunu belirterek, yetişkinler için yapılabilecek en yaratıcı robotu tasarladıklarını belirtiyor. Henüz prototip aşamasında olan J-deite RIDE tamamlandığında ise, eğlence parkları ve özel şovlarda kullanılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12250 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
j-deite ride, transformers robot ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim