Anlık Bildirim

KDV’ye düzenleme geliyor: Maliye Bakanı’ndan resmî açıklama!

MaliyeBakanı Naci Ağbal, KDV Kanunu’nda düzenlemeye gidileceğini resmen açıkladı. 28. Vergi haftası kapsamında konuşan bakan, kanun ile ilgili geniş kapsamlı bir çalışma başlattıklarını söyledi.

KDV’ye düzenleme geliyor: Maliye Bakanı’ndan resmî açıklama! Tam Boyutta Gör

Katma Değer Vergisi (KDV), 1985 yılında Avrupa Birliği’ndeki yapı esas alınarak ülkemize kazandırılmış bir düzenleme. Zaman içerisinde çeşitli evrimlere uğrayıp yeni vergiler ile verginin vergisi gibi bir hale gelmiş olsa da bu noktada yeni bir düzenleme yapılacağına dair bakandan resmi açıklama geldi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaptığı açıklamalarda KDV Kanunu ile ilgili olarak geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldığını söyledi. Değişen dönemde bu kanunun önemli sıkıntılar yaratmaya başladığını belirten bakan, özellikle uygulamada hem vatandaşların hem de işletmelerin zorlandığı noktaların çözülmesinin amaçlandığını belirtiyor.

KDV’nin özellikle yerli üretimi cezalandırdığı durumlar olduğunu, yerli üretime ek maliyetler yüklediğini söyleyen Maliye Bakanı, tüm bu sorunların aşılması, üretimin yerlileştirilmesi noktasında da KDV’nin bir araç olarak kullanılabilirliği adına düzenlemelerin detaylarının çok yakında kamuoyu ile paylaşılacağı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15897 kez okundu.
125 kişi, toplam 130 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
maliye, kdv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim