Anlık Bildirim

Kanserin metastazını önleyebilecek yeni bir yöntem geliştirildi

Günümüzde kanserle ilgili çalışmalarda yüz güldürücü sonuçlar elde edilmekte. Yapılan son araştırmada kanserin yayılmasını ve büyümesinin önüne geçilmesini sağlayacak sonuçlar elde edildi.
Kanserin metastazını önleyebilecek yeni bir yöntem geliştirildi
 
Son dönemde kanserin erken safhalarda gelişimini önlemeye ve vücudun diğer kompartmanlarına yayılmasını önlemeye yönelik araştırmalar revaçta. Bu çalışmaların son örneği The Scripps Research Institute’de gerçekleştirilen deney oldu.

Şu ana dek yapılan çalışmalarda hücrelerin büyüyüp gelişmesinin kontrolünde görev alan TGF-B proteini hedef alınmıştı fakat bu proteinin bloke edilmesinin vücutta ciddi yan etkilere sebep olduğu anlaşılmıştı. Bu yan etkiyi ortadan kaldırmayı amaçlayan bilim adamları çareyi TGF-B’yı da kontrol eden proteinin yani LTBP3’ün ekspresyonunu engellemekte bulmuşlar.
Piliç embriyolarından ve kemirgenlerdeki kanser modellerinden yararlanan ekip, insandakine benzer yapıda prostat karsinoması ile baş ve boyun bölgesindeki karsinomların yanı sıra fibrosarkomlar da elde etmiş. Uzmanlar daha sonrasında LTBP3 proteinin üretimini engellediklerinde primer odaktaki tümörlerin metastaza uğramadığını gözlemlemişler.
Çalışmanın kurucusu Elena Deryugina yaptığı konuşmada LTBP3’ün üretiminin engellendiği tümörlerin anjiyogenez faaliyetlerinin önemli ölçüde azaldığına ve bu sayede kanser dokusunun büyüme-gelişmesinin de önlenebileceğine yer verdi.

Sağ kalım oranları artabilir

Uzmanlara göre yeni keşifin uygulamaya geçmesiyle birlikte kanser vakalarının erken safhadaki metastazının önüne geçilebilecek ve böylelikle sağ kalım oranları önemli ölçüde arttırılabilecek. Son olarak ekibin bir sonraki çalışmasının TGF-B ve LTBP3’ün tümörlerin anjiyogenezindeki görevi üzerine olacağını da aktaralım. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim