Anlık Bildirim

Köseoğlu, Avrupa bankalarının yapay zeka politikalarını belirleyecek

Görkem Köseoğlu, Avrupa Bankacılık Federasyonu Yapay Zeka Danışma Kurulu’na seçildi. Ayrıca, Avrupa Konseyi’nin yapay zeka politikalarını öneren Genişletilmiş Üst Düzey Uzman Grubu'na da girdi.
Bir dönem ING Bank Türkiye’de çalışan Görkem Köseoğlu, Avrupa Bankacılık Federasyonu (European Banking Federation - EBF) Yapay Zeka Danışma Kurulu’na seçildi. Görkem Köseoğlu ING Grubu’nda Yapay Zeka ve Robot Teknolojileri Global Başkanı görevini yürütüyor.

Görkem Köseoğlu, federasyon bünyesinde yapay zekanın yol haritasını belirleyecek ve yapay zeka ile ilgili çalışmalarda görev alacak.

Avrupa Bankacılık Federasyonu, Avrupa'daki 32 ulusal bankalar birliğinin bir araya geldiği çatı bir örgüt konumunda. Üyelerinin bankacılık sektöründe yaklaşık 2 milyon kişiyi istihdam ettiği federasyon, Avrupa'da irili ufaklı ulusal ve uluslararası faaliyet gösteren 3 bin 500 bankayı temsil ediyor.

Görkem Köseoğlu, yapay zekanın bankacılık sektörü dahil her sektörde ve hayatın her aşamasında ciddi değişimler getireceğini belirterek şunları söyledi: "Çok daha akıllı, kişiselleştirilmiş ve her zaman yanınızda olan uygulamalar geliştirmek üzere çalışıyoruz. Bununla birlikte bu büyük değişimin sosyal, ekonomik ve etik boyutları da göz önünde tutulmalı. Avrupa Birliği'nin yapay zeka yatırımları konusunda geri kalmakta gibi görünse de özellikle kişisel bilgilerin kullanımı ve yapay zeka etiği konularında temkinli olmasının faydaları olacağını düşünüyorum."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim