Anlık Bildirim

Mac OS X güncellemesindeki bir açık FileVault bilgilerini ortaya döküyor



Son dönemlerde zararlı yazılım ile başı dertte olan Mac sistemleri bu kez yeni bir tehlike ile karşı karşıya. OS X Lion güncellemesi sonrası FileVault kullanıcılarının sakladığı şifrelerin düz metin formatı halinde dışarı aktarıldığı belirtiliyor.

Günvelik araştırmacısı David Emry tarafından farkedilen açık sadece kullanıcıların özel bilgilerini saklayan FileVault kullanıcılarını etkiliyor. FileVault2 sürümünün bundan etkilenmediği belirtiliyor.

OS X 10.7.3 sürümünün yayınlandığı 1 Şubat tarihinden itibaren bu güncellemeyi kuran FileVault kullanıcılarının sakladıkları şifreler, sistem genelinde hata ayıklama loglarını tutan bir düz metin dosyasında şifreli alanın dışına kaydediliyor. Bu özellikle admin yetkisi olan kullanıcıların şirket ağlarında bu şifrelere erişebileceği anlamına geliyor.

Bu hata sadece şifreleri ortaya saçmakla kalmayıp zararlı yazılımlara da kapı açabiliyor. Bunun yanında sistemi firewire disk modunda başlatan birisinin sürücüyü bir disk olarak açarak okuyabileceği de ifade ediliyor.

Farklı kişiler tarafından da tespit edilen açık Apple destek forumlarında yavaş yavaş dile getirilmeye başlanıyor. Şimdilik Apple tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak FileVault kullanıcılarının belirtilen güncellemeyi yaptılarsa derhal şifrelerini değiştirmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4949 kez okundu.
17 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Güvenlik, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim