Anlık Bildirim

Microsoft Surface Pro 2'nin pil ömrü, yeni yazılım güncellemesiyle arttı

Microsoft Surface Pro 2'nin pil ömrü, yeni yazılım güncellemesiyle arttı
Microsoft'un kısa bir süre  önce pazara sunduğu yeni nesil tablet bilgisayarı Surface Pro 2, yayınlanan yeni yazılım güncellemesi sorasında pil ömründe ciddi bir gelişim gösterdi. Haswell mimarisini kullanan 4. nesil Core i5 işlemcisinin güç verdiği tablet bilgisayar, grafik birimi tarafından da Intel'in yerleşik HD 4400 iGPU çözümü ile yoluna devam ediyor. 10.6-inç büyüklüğündeki ekranı Full HD çözünürlük desteği sunan tablet bilgisayar, 8GB'a kadar DDR3 bellek ve 512GB'a kadar SSD depolama sürücüsü ile konfigüre edilebiliyor.
Windows 8.1 ile birlikte gelen Surface Pro 2, yazılım güncellemesi ile önemli oranda daha yüksek pil ömrü sunmaya başlıyor.  Yeni güncelleme paketinin pil ömrüne katkı yapan en önemli kısmı, tabletin internet erişimini sağlayan Marvell tasarımı WiFi kontrolcüsünün daha düşük güç seviyesinde çalıştırabiliyor oluşu. Güncelleme aynı zamanda grafik tarafında ekran kartı sürücüsünde güncelliyor ancak Intel'in şu anki grafik mimarisi özellikle video oynatımı esnasında çok rekabetçi bir güç verimliliği sunmuyor, bu durumun 14nm Broadwell mimarisi ile düzeltilmesi bekleniyor. Güncelleme sonrasında ortaya ilginç bir tablo çıkıyor zira Core i5 işlemcili Surface Pro 2, internet tarayıcısı testinde ARM mimarisine sahip Tegra 4 işlemcili Surface 2 türevinden daha uzun pil ömrü sunmayı başarıyor. 8 saatin üzerinde pil performansı ortaya koyan Surface Pro 2, güncelleme öncesi haline göre %25 gelişim gösteriyor.
Video oynatım performansına baktığımızda ise güncellemenin 1 saat civarında ekstra pil ömrü sağladığını söyleyebiliriz. Tablet bilgisayar olarak Surface Pro 2, benzer donanıma ve daha büyük ekrana sahip olan 2013 model MacBook Air'lar ile kıyaslandığında daha düşük pil performansı sunuyor. Bunun nedeni olaraksa, daha yüksek çözünürlüklü ekran ile birlikte aktif sayıllaştırıcı ve kapasitif dokunmatik kontrol gibi güç tüketimini arttıran unsurlar gösteriliyor. Tabi diğer taraftan OS X 10.9 güncellemesinin pil performansına yaptığı olumlu katkıyı da unutmamak gerekiyor. Güncelleme sonrasında şunu söyleyebiliriz, klavyesi ile birlikte herhangi bir dizüstü bilgisayardan farkı kalmayan Surface Pro 2, ARM tabanlı kimi rakipleriyle kıyaslandığında yakın ya da en azından bazı rakipleri için yer yer daha yüksek pil ömrü sunmayı başarıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim