Anlık Bildirim

Microsoft Windows 8'in fişini çekti

Microsoft'un Windows 7'den sonra kullanıma sunduğu ve büyük tartışmalara yol açtığı işletim sistemi Windows 8 için yolu sonu çabuk görüntü. İşletim sisteminin desteği kesildi.
 
Microsoft Windows 8'in fişini çekti
Kısa süre önce detaylarına burada yer verdiğimiz bir gelişme ile Internet Explorer 8, 9 ve 10'u emekliye ayıran Microsoft, aynı zamanda Windows 8'in desteğini de kesti.
Bu adım ile 2012 yılında herkesin kullanımına açılan Windows 8 işletim sistemi artık güncelleme desteği görmeyecek. Yani işletim sistemi eski Internet Explorer sürümleri gibi herhangi bir güvenlik güncellemesi almayacak ve bu da kısa ve uzun vadede sistemlerin büyük açıklar ile karşı karşıya kalmasına neden olacak. Diğer sürümlerden farklı olarak beklenenden çok daha kısa bir süre içerisinde rafa kaldırılan Windows 8, özellikle getirdiği Metro arayüz tasarımı ile büyük eleştirilere maruz kalmıştı.
Microsoft'un halen Windows 8 işletim sitemini kullanan tüketicilere tavsiyesi ise Windows 8.1 ya da Windows 10 sürümlerine geçmeleri. Windows 8.1 2023 yılına kadar, Windows 10 işletim sistemi ise 2025 yılına kadar güvenlik güncellemesi alacak. Yeni sürümler yerine Windows 7'ye dönerim diyen kişiler ise 2020 yılına kadar güvenlik desteği alabilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15014 kez okundu.
35 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim