Anlık Bildirim

Mozilla, iOS işletim sisteminde kendi motorunu kullanma izni verilene kadar tarayıcı geliştirmeyecek

Mozilla, iOS işletim sisteminde kendi motorunu kullanma izni verilene kadar tarayıcı geliştirmeyecek

 Apple'ın iOS işletim sisteminde geliştiricilere uyguladığı sıkı kurallar, zaman zaman eleştirilere neden oluyor. Gerek yazılım-donanım uyumunun bozulmaması gerekse Apple'ın kontrolü elinde tutması için uygulanan kurallar bazen çifte standarda sebep olabiliyor. 

Örneğin mobil tarayıcı uygulamalarında UIWebView bileşenini kullanmak zorunlu iken, Apple ise Safari için daha hızlı bir JavaScript motoru olan Nitro'yu kullanıyor. Ayrıca Nitro arayüzünü diğer geliştiricilerin kullanımına da sunmuyor. Böylece Safari hız konusunda avantaj elde ediyor.

Mozilla bir konferansta sorulan soru üzerine kendi kodlarını platforma getirmedikleri sürece iOS için tarayıcı geliştirmeyeceklerini açıkladı. Mozilla masaüstü ve Android platformunda IonMonkey adında bir motor kullanıyor. Yeni bir altyapıya sahip olan motor, hız ve performans konusunda da daha iyi sonuçlar veriyor.

Mozilla geçen yıl UIWebView tabanlı Junior adında bir tarayıcı prototipi geliştirmişti. Ancak bunun bir Safari teması gibi durmasını istemediği için şimdilik çalışmaları askıya aldı. Apple'ın kuralları yumuşatmasını beklemek şimdilik biraz zor. Firma bugüne kadar imtiyaz konusunda taviz vermedi. 

Microsoft da aynı şekilde Windows RT üzerinde benzer bir politika uyguluyor. Bu da geçen yıl Google ve Mozilla gibi geliştiricilerin tepkisine neden olmuştu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1567 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, uygulama haber ve Mozilla
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim