Anlık Bildirim

NEC'den 795 gr. ağırlığında olan ve 2K IGZO ekran ile gelen üst seviye ultrabook

 
NEC'den 795 gr. ağırlığında olan ve 2K IGZO ekran ile gelen üst seviye ultrabook
NEC yeni nesil ultrabook modelini tanıttı. Herhangi bir yeni ultrabook modelinden farklı olarak hem teknoloji hem de taşınabilirlik anlamında oldukça iddialı olan LaVie GZ isimli model, 13.3-inç boyutunda iki seçenek ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Haberimize konu olan asıl model, IGZO panel teknolojisini kullanıyor ve bu sayede bir yandan yüksek görüntü kalitesi sunarken, diğer taraftan bilgisayarın daha ince ve hafif olmasının önünü açıyor.
Ekran çözünürlüğü 2560 x 1550 piksel olan ve Intel'in yüksek enerji verimliliğine sahip üst seviye mobil işlemci modellerinden Core i7-4510U ile donatılan ultrabook'un diğer özellikleri arasında 4GB DDR3 RAM ve 256GB SSD depolama sürücüsü gibi detaylara yer veriliyor. Oldukça ince bir kasaya sahip olmasına karşın bünesinde DVD yazıcı da bulunduran sistem, 802.11ac teknolojisi ile uyumlu bir ağ donanımı üzerinden yüksek hızda kablosuz bağlantı gerçekleştirebiliyor. Bluetooth, SD kart okuyucusu, USB 3.0 portları ve HDMI konnektörü gibi bağlantıların da olduğu sistem, tasarım olarak tamamiyle düz bir profil sergiliyor.
Siyah ve beyaz gibi farklı renk seçeneklerinin olduğu ultrabook'un en dikkat çekici yanı ise ağırlığı. Açıklanan bilgilere göre 13.3-inç boyutundaki bu bilgisayar sadece 795 gram ağırlığında. Kıyaslamak gerekirse, üzerinde yerleşik bir klavye ve dahili DVD yazıcı gibi detayların olmadığı gibi 12.2-inç büyüklüğündeki Microsoft Surface 3 Pro tablet, 800 gram ağırlığında. IGZO panelin mobiliteye etkisini görmek isteyenler için bu paneli kullanmayan Full HD ekranlı ve Core i5 işlemcili versiyonun ağırlığı ise 964 gram.
NEC'in yeni ultrabook modeli Japonya'da 1500$ civarı bir fiyatla satılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1283 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, erdi özüağ ve
3 etiket daha ultrabook nec ekran
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim