Anlık Bildirim

Norveç'in hava durumu tahminlerinde kullanacağı yeni süperbilgisayarı SGI kuracak


Norveç Bilim-Teknoloji Üniversitesi ve Norveç Meteoroloji Enstitüsü, hava durumu tahminlerinde kullanılacak yeni nesil yüksek başarımlı süperbilgisayarın kurulumu için SGI ile anlaştı. SGI cephesinden yapılan açıklamaya göre, Intel Xeon platformunu kullanan yeni nesil Altix ICE  sistemi, Norveç'in istediği süperbilgisayarın temelini teşkil edecek.
Yapılan açıklamaya göre Norveç için hazırlanan sistemde, son teknoloji ürünü 13 adet Altix ICE kabini olacak ve 275 TeraFLOP'un üzerinde işlem gücü sunulacak. Bu kabinlere ayrıca dört adet SGI InfıniteStorage 16000 rafları eşlik edecek ve Lustre dosya sistemini kullanan bu raflar sayesinde sistemin toplam depolama alanı 1.2 Petabyte seviyesine ulaşacak.
Süperbilgisayarda kullanılacak işlemciler Intel'in 4 ve 6 çekirdekli Xeon 5600 serisi modeller olacak. Westmere-EP mimarisini temel alan ve 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan bu işlemciler, modeline göre 1.86GHz ile 3.33GHz hızlarında çalışacak. Aynı zamanda Turbo Boost teknolojisini de destekleyen işlemcilerde, HT ve AES-NI desteği de bulunuyor.
Norveç Bilim-Teknoloji Üniversitesi ve Norveç Meteoroloji Enstitüsü, yeni süperbilgisayarı numerik hava tahminlerini hızlandırmak, Norveç ve komşu denizler için hava durumu tahminlerini geliştirmek için kullanılacak atmosferik ve oşinografik (denizbilimsel) modellemelerin geliştirilmesi için kullanacaklar.
SGI yeni sistemin ne zaman tamamlanacağı ve hangi tarihte devreye gireceği hakkında bilgi vermedi ancak yeni sistemin, kullanılmakta olan mevcut sisteme göre 20 kat daha güçlü olacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14293 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hava durumu, norveç
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim