Anlık Bildirim

Otomotiv pazarındaki daralma Ağustos ayında da sürüyor

ODD tarafından açıklanan veriler pazardaki daralmanın ağustos ayında da devam ettiğini ortaya koydu. Söz konusu aydaki satışlarda geçen yıla nazaran yüzde 50 oranında keskin bir düşüş yaşandı.

Otomotiv pazarındaki daralma Ağustos ayında da sürüyor Tam Boyutta Gör

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından açıklanan verilere göre otomotiv pazarındaki düşüş Ağustos ayında da sürüyor. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarındaki satış adetleri, 2018’in ocak-ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 azaldı. Geçtiğimiz yılın ilk 8 ayında 555 bin 991 adet olan satışlar bu yıl 440 bin 428 adette kaldı.

ODD’nin paylaştığı verilere göre ağustos ayındaki otomobil satışları geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 50,85 azaldı. 2017’nin ağustos ayında 54 bin 890 adet olan otomobil satışları bu yılın aynı ayında 26 bin 976’ya geriledi. Hafif ticari araç pazarı da ağustos ayında geçen yıla kıyasla yüzde 58,23 küçülerek 7 bin 370 adette kaldı.

Kasa tiplerine göre bakıldığında ağustos sonu itibariyle en çok tercih edilen taraf yüzde 51’lik paya sahip olan sedan otomobiller oldu. Segmentlere göre değerlendirildiğinde ise C segmenti yüzde 54,9 pay alarak ipi göğüsledi. Dizel otomobil satışlarının payı yüzde 59,41’e gerilerken, otomatik şanzımanlı otomobillerin payı yüzde 65’e yükseldi. Ayrıca ağustos sonu itibariyle 114 adet elektrikli ve 2 bin 858 adet hibrit otomobil satışı gerçekleşti.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5407 kez okundu.
25 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sıfır otomobil satışları, otomobil satışları düştü ve otomobil satışları 2018
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim