Anlık Bildirim

Parmak izi ve Force Touch sensörlerine olan talep artıyor

Teknoloji dünyasında bir kapı kapanırken diğer bir kapı açılıyor. Akıllı telefon pazarında durgunluğun başladığı şu dönemde parmak izi ve Force Touch sensörlerine ilgi artıyor.
Son yıllarda mobil cihaz sektöründe iki teknoloji öne çıkmaya başladı. Bunlardan birisi parmak izi okuyucu olurken diğeri ise Force Touch dokunmatik ekran teknolojisi oldu. Parmak izi okuyucu tabanlı güvenlik sistemleri artık sıkça tercih ediliyor. Daha önce amiral gemi seviyesinde kullanılan parmak izi sensörleri orta seviyeye kadar inmiş durumda.  

Force Touch dokunmatik teknolojisini ise ilk olarak Apple Watch saatinde sonra da yeni MacBook modellerinde görmüştük. Ardından Huawei ile ZTE akıllı telefonlarına gelen teknoloji son olarak iPhone 6S serisinde evrim geçirerek 3D Touch adını almıştı. Teknoloji farklı baskı seviyelerine göre çeşitli fonksiyonların çalışmasını sağlıyor. 

Her iki teknoloji de tüketicilerden ilgi görüyor ve gelecek için sağlam bir potansiyeli var. Durum böyle olunca üreticilerin sensör talepleri de artıyor. Sektörden gelen bilgilere göre 2016 yılı için üreticiler üst ve orta seviye akıllı telefonlarında kullanmak üzere daha fazla parmak izi sensörü sipariş edecek. Force Touch teknolojisi ise premium modellere özgü kalacak ancak yine de talepte yükseliş söz konusu.

Taleplerdeki artış daha fazla üreticinin bu alanlara girmesine neden oluyor. Parmak izi sensörü konusunda Egis Technology, Elan Microelectronics, FocalTech Systems, Silead ve Goodix gibi Asyalı firmalar ilk üretimlerine başladı. Force Touch alanında ise FocalTech, Elan ve Goodix yeni oyuncular olarak göze çarpıyor. Teknoloji dünyasında bu tür yenilikler ilgi gördükçe üreticilerin gelir elde etme yolları da artıyor ve artık durgunlaşmaya başlayan mobil cihaz pazarının olumsuz etkileri de azalmış oluyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim