Anlık Bildirim

Plastik israfımız o kadar çok ki gözümüzde canlandırmamız neredeyse imkânsız

İnsanlık son 60 yılda 6,9 milyar ton plastik atık üretmiş durumda. Bu sayının önemli bir miktarı ise geri dönüştürülmemiş halde duruyor. Bir kısmı ise yakılarak imha edilmiş. Detaylar yazımızda.

Plastik israfımız o kadar çok ki gözümüzde canlandırmamız neredeyse imkânsız

Kraliyet İstatistik Topluluğunun (Royal Statistical Society) her yıl seçtiği "Yılın Uluslararası İstatistiği" kapsamında, 2018 yılı için “geri dönüşüm yapılmamış plastik atık yüzdesi” sonuçları uygun görülmüş.

Yapılan değerlendirmeye 2017 yılında Science dergisinde yayınlanan “Üretim, tüketim ve imal edilen tüm plastiğin kaderi” adlı çalışma önderlik etmiş. Çalışmayı kaleme alanlar son 60 yılda 6,9 milyar ton plastik atık ortaya çıktığını ve miktarın %79’luk bölümünün katı atık sahalarına ile doğaya dağıldığını ve %12’lik bölümünün ise yakılarak imha edildiğini vurgulamışlar.

The conversation sitesinde yazan bir istatistikçi ise büyük boy bir market poşetine, 21 adet plastik şişe sığdırabildiğini ifade ettikten sonra ortaya çıkan poşet sayısının kabaca 7,2 trilyon adet olduğu hesaplamış. Popular Science dergisi da bu sayıları görsel hale getirerek ortaya çıkan kirliliğin ne anlama gelebileceğini daha anlaşılabilir kılmaya çalışmış.

Ülkemizde de 1 Ocak 2019 itibariyle paralı hale gelen market poşetlerinin kirliliği azaltmak adına ne kadar katkı sunacağını düşünerek, sizleri galerimizde bulabileceğiniz istatistikleri okumaya davet ediyoruz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9550 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
plastik atık, çevre kirliliği ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim