Anlık Bildirim
 
ABD’li bilgisayar bileşenleri üreticisi Razer oyun tutkunları tarafından oldukça bilinen bir firma. Özellikle de klavye/fare alanında başarılı ürünlere imza atan Razer gelen haberlere göre son yıllarda zarar etmeye başlamış.

60 milyon dolar kayıp

Son gelen haberlerde Razer’in Hong Kong Borsası’na halka arz için ön hazırlığını yaptığına yer verildi. Henüz tam olarak bilinmese de firmanın bu işlemden yaklaşık 600 milyon dolar gelir elde etmeyi planladığı belirtiliyor. Rapora göre ABD’li şirket 2014 yılından bu yana zarar etmiş. Öyle ki 2014 yılında 392 milyon dolar kazanç elde eden firma yılı 60 milyon dolar kayıpla kapatmış.
Razer halka arz edilecek

2015 yılında ise hem kazancın hem de zararın düşmesiyle 320 milyon dolar kazanç ve 20 milyon dolar kayıp rapor edilmiş. Ayrıca firma geçtiğimiz yıl da benzer bir girişimde bulunmuş fakat son mali çeyrekteki zarara bağlı hatalı bir hamlesi firmanın bu talebinin iptaline sebep olmuş.
Hali hazırda Razer’in gelirlerinin %76’lık kısmını kulaklık, klavye ve mouse gibi ürünler oluşturuyor. Geri kalan kısmını ise oyuncu ekipmanlarının kabloları ve çeşitli yazılım çözümleri oluşturuyor. Ayrıca firmanın şu anda Asya ve ABD’de toplamda 749 çalışanı bulunmakta.

Son olarak firma işlem sonucu müstakil konumdan halka açık konuma geçecekken halka arz sonucu elde edilecek gelirin hangi doğrultuda kullanılacağı net değil yine de yeni yatırımlar ve yeni ürünlerin geliştirilmesi gibi alanlarda kullanılacağı aşikar. İlerleyen günlerde firmayı neler bekliyor bunu hep birlikte göreceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim