Anlık Bildirim

Metrekare işareti nasıl yapılır? Klavyede metrekare (m²) yazma

Klavyede metrekare işareti yapmak isteyenler buraya. İşte Excel ile Word'de metrekare yazmak için yapmanız gerekenler ve (m²) işareti kopyalama:                

Klavyede olmayan semboller arasından biri de . Metrekare işaretinin matematik formülleri ve mimarlık gibi birçok alanda kullanılması ise yapılışını merak konusu haline getiriyor. Peki Word ya da Excel'de klavye ile metre kare işareti nasıl yapılır?

Metrekare işareti yapılışı 🔘

klavyede metrekare yazma
Metrekare işareti, klavyede Alt + 0178 tuşlarına aynı anda basılarak yapılır. Word ve Excel'de metrekare işareti (m²) yazmak için de aynı tuş kombinasyonu kullanılır.

Android ve iPhone telefonlarda ise metrekare işareti yapmak için önce m tuşuna basılır, ardından klavyenin numerik kısmından 2 tuşuna basılı tutulur.

Metrekare işareti nedir, nerelerde kullanılır ❓

Metrekare işareti, metrekare biriminin sembolik gösterimidir. Metrekare ise genellikle yüzey alanlarını ifade etmek için kullanılan bir ölçü birimidir. Kare şeklindeki bir yüzeyin bir tarafının uzunluğu ve diğer tarafının uzunluğu aynı ise bu yüzeyin alanı metrekare olarak ifade edilir. Bir metrekare, bir metre uzunluğunda bir tarafı ve bir metre uzunluğunda diğer tarafı olan bir karenin alanına eşittir.

Metre kare işareti özellikle şu alanlarda kullanılır 🔽

  • İnşaat ve gayrimenkul sektörlerinde: Binaların veya arazilerin büyüklükleri metrekare cinsinden ifade edilir.
  • Evlerde ve ofislerde: Odaların, salonların, mutfakların, banyoların alanları genellikle metrekare cinsinden ifade edilir.
  • Zemin kaplamaları ve döşemelerde: Halı, fayans, ahşap döşemeler gibi zemin kaplamalarının alanları metrekare cinsinden belirtilir.
  • Bahçe düzenlemelerinde: Çim alanları, çiçek yatakları ve diğer peyzaj alanlarının büyüklüğü metrekare olarak ölçülür.
  • Ticaret ve perakende sektörlerinde: Mağaza alanları veya teşhir alanları metrekare cinsinden belirtilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim