Anlık Bildirim

iPhone 8'de parmak izi tarayıcısı yerine 3D yüz tanıma teknolojisi olabilir

Bloomberg'in yeni raporuna göre iPhone 8'de parmak izi tarayıcısı yerine 3D yüz tanıma teknolojisine yer verilecek. Söylentiler Apple analisti Ming-Chi Kuo'nun tahminleriyle de uyuşuyor.
Apple'ın önümüzdeki Eylül ayında Touch ID ile ilgili bazı değişiklikler de dahil olmak üzere görünüm ve özellik bakımından oldukça büyük yeniliklerle gelmesi beklenen iPhone 8'i tanıtması bekleniyor.
Şimdiye kadar herkes sensörün ekrana gömüleceğini beklese de Bloomberg'den gelen yeni bir rapor, Apple'ın parmak izi sensöründen tamamen vazgeçebileceğini ortaya koymuş durumda.
Şirket, iPhone 8'de cihazın kilidini açma ve mobil ödeme yetkisi için Touch ID yerine 3D yüz tanıma teknolojisi sunabilir. Ancak aynı değişikliğin, 7s ve 7s Plus da dahil olmak üzere tüm iPhone modellerinde yapılıp yapılmayacağı belli değil.
Önceki sızıntılar bu iki modelin daha küçük değişiklikler içereceğini ve Home butonuyla geleceğini iddia etmişti. Yani bu da Touch ID sensörünün yine aynı şekilde bu butona gömülü olabileceği anlamına geliyor. Son günlerde internete sızdırılmış fotoğraflara göre iPhone 8, ekranın üst kısmında yüz tanıma kamerasını barındıracak bir sensör çubuğuna sahip olacak.

Touch ID yok, sanal home butonu var

Apple'ın parmak izi sensörünü tamamen kaldırması, Apple Analisti Ming-Chi Kuo'dan gelen bilgilerle de uyuşuyor. Kuo, iPhone 8'in aslında bir sanal Home butonuyla geleceğini ancak parmak izi okuyucusu olmayacağını söylemişti.
Bu da şirketin Touch ID'yi başka yere taşıması veya tamamen kaldırması anlamına geliyor. Ve eğer Bloomberg'in raporu doğruysa, Apple'ın tercihi ikinci seçenekten yana olacak.
Parmak izi sensörünün ekrana entegre edilmesi, -her ne kadar Çinli üreticiler bunun demosunu yapmış olsalar da- şu anda ne Apple'ın ne de Samsung'un yanaşmak istediği bir şey değil gibi görünüyor.
Büyük olasılıkla Samsung ve Apple, kullanılabilirliği ve güvenliği etkileyebilecek diğer teknik sorunlardan ötürü bu özelliği biraz bekletiyorlar. Muhtemelen iki şirket, bu teknolojiyi kusursuz hale getirmek için 2018'de piyasaya çıkacak yeni nesil cihazlara kadar üzerinde çalışmaya devam edecek.
iPhone 8'in Eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Dolayısıyla Apple'ın cihazdaki kimlik doğrulama sistemine karar vermek için önünde 2 aydan daha az bir süre var.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4380 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sensör, Samsung ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim