Anlık Bildirim

Robot astronot Kirobo, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda ilk defa konuştu


Dentsu, Tokyo Üniversitesi, Robo Garage ve Toyota ortaklığı sonucunda "Kibo Robot Project" adı altında geliştirilen insansı robot astronot Kirobo, 4 Ağustos tarihinde Japonya'nın güney batısında bulunan Tanegashima Uzay İstasyonu'ndan fırlatılmış ve beraberinde yaklaşık 5 ton malzeme ile Japonya'nın H-2B roketi üzerinde taşınan insansız HTV-4 (Kounotori 4) kargo gemisiyle 9 Ağustos tarihinde sona eren Uluslararası Uzay İstasyonu yolculuğuna başlamıştı. Honda tarafından yapılan açıklamaya göre ise robot astronot Kirobo, ISS içerisinde ilk konuşmalarını gerçekleştirdi.
Japon astronot komutan Koichi Wakata yanına konumlandırılan 34 cm boyunda ve 1 kg ağırlığındaki Kirobo, ISS bünyesinde ses tanıma özelliği üzerinden insan-robot arası konuşma görevini üstlenerek, sosyal sorunların çözümüne yardımcı olmak üzere görev yapıyor. Yüz ifadelerini de algılayabildiği belirtilen Kirobo, bildiği tek dil olan Japonca ile ISS bünyesinde ilk konuşmalarını da gerçekleştirmiş durumda. Dünya üzerindeki herkese sevgilerini ve beraberinde gelen yedek robot Mirata'nın fotoğraflarını yollayan Kirobo, bu sayede dünyada olduğu gibi yer çekimsiz ortamda da rahatlıkla çalışabildiğini gözler önüne sermiş oluyor.
Konu hakkında hazırlanan video ile Kirobo'nun ISS bünyesinde sarf ettiği ilk cümleleri İngilizce alt yazılı şekilde izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1355 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, konuşma ve iss
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim