Anlık Bildirim

Rockefeller ailesinden kripto para hamlesi

ABD'nin köklü ailelerinden Rockefeller ailesi kripto para dünyasına adım atıyor. Ailenin resmi yatırım kolu olan Venrock şirketi artık kripto paralara da yatırım yapacak.
Rockefeller ailesinden kripto para hamlesi
 
Politik ve ticari konularda ABD'nin önde gelen ailelerinden olan Rockefeller ailesi, 1960'lı yıllardan beri bilim ve teknoloji alanında önemli yatırımlara imza atıyor. John D. Rockefeller'ın torunları tarafından kurulan ve 1969 yılında sadece birkaç milyon dolar ile yatırım faaliyetlerine başlayan Venrock şirketi ailenin resmi yatırım kolu olarak kabul ediliyor. Halihazırda Apple ve Intel gibi teknoloji devlerine de yatırım yapan, risk sermayesi şirketi 3 milyar doların üstünde yatırım hacmine sahip. Şirketin yeni hedefi ise kripto paralar.

Yatırım ortaklığı 

Şirketin ortağı olan David Pakman, Venrock'ın kripto para dünyasında ne gibi işlerle meşgul olacağını açıkladı. Kripto para dünyasında çok fazla tacir ve yatırım fonu olduğunu dile getiren Pakman, kendilerinin bu alanı risk sermayesine uygun gördüklerini dile getirdi. Kripto para ekonomisine ve kripto paralar tarafından desteklenen girişimlere(ICO yapan girişimler gibi) yatırım yapmayı amaçladıklarını kaydeden Pakman, bu amaç doğrultusunda Coinfund şirketi ile ortaklık kurduklarını ekledi. Brooklyn merkezli Coinfund, Blockhain tabanlı girişimlere ve ICO'lara yatırım yapıyor. Venrock şirketi de yatırımlarını Coinfund üzerinden yönetmek istiyor.
Kripto para dünyasına uzun vadeli olarak baktıklarını ve bu alandaki teknolojileri ilerletmeye çalışacaklarının altını çizen David Pakman, sektörü denetleyen kurum sayısının az olmasından memnun. Denetleyen kurumların fazla olması halinde yatırımcıların kazancının azalacağını düşünen Pakman'a göre risk sermayesi bizzat bir denetim mekanizması oluşturuyor. Bir grup insanın ''hangi projeden kazanç sağlanabileceğine'' ya da hangi projenin gelişeceğine karar veremeyeceğini belirten Pakman, Venrock olarak yatırım noktasında insanlara yol göstereceklerinin de altını çiziyor. 
Rockefeller ailesinin aldığı bu kararla birlikte aynı hafta içinde iki büyük yatırımcı grubunun kripto para dünyasına girdiğini görüyoruz. ABD'li ünlü girişimci George Soros'un yatırım şirketi Soros Fund Management, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla kripto paralara yatırım yapacağını duyurmuştu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7788 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), Kripto Para ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim