Anlık Bildirim

Samsung, Rus Bitcoin madencilik şirketiyle anlaşma imzaladı

Samsung, kripto para madenciliği için 14 nm ASIC çip üretecek. Rus firma Baikal için üretilecek olan çiplerin Ocak ayında seri üretime geçmesi planlanıyor. İşte detaylar:
Teknoloji devi Samsung, bu ayın başlarında Rus Bitcoin firması Baikal ile kripto madenciliği üretiminde kullanılmak üzere 14 nm ASIC (Application Specific Integrated Circuit) bir başka deyişle uygulamaya özgü bütünleşik devre olarak da niteleyebileceğimiz çiplerin üretimi için bir anlaşma imzaladı. Test sürecini başarılı bir şekilde geçen çiplerin üretimine Ocak 2018'de başlanacağı söyleniyor. Rus firma Baikal, yeni Bitcoin yazılımında Samsung tarafından üretilen yeni çiplerini kullanacak.
Kripto paralara olan talebin artmasıyla birlikte özelikle dünyanın en iyi beş pazarından biri olarak gösterilen Kore'de madencilik yazılımları ve donanımlar sunan şirketler hızla popülerlik kazanıyor. 
Endüstri gözlemcileri, genellikle güvenilir ortaklarla çalışan (Qualcomm ve Apple gibi) Samsung'un pek tanıdık olmayan Rus şirketiyle ortaklık kurmasıyla birlikte şifreleme sektörüne bir yatırım yaptığını söylüyor. Bu durum Koreli teknoloji devi için oldukça nadir görülen bir hareket.    
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim