Anlık Bildirim

Steve Jobs efsanesi 10 yılda 1 trilyon dolar gelir getirdi

Apple’ın iOS ekosistemi, 10 yılda Apple’a muazzam bir kazanç getirdi. 10 yıl önce ilk iPhone modelini tanıtan şirket, geçen süreçte eklenen yeni cihazlar ile trilyon dolarlık bir gelire ulaşmak üzere.
Steve Jobs, 10 yıl önce ilk iPhone’u tanıttığında şirketine böylesine muazzam bir kazanç kapısı aralayacağını muhtemelen tahmin etmemiştir. Çıktığı dönemden beri hemen her modeli bir kısım tarafından sert dille eleştirilen bir kısım içinse yerlere göklere sığdırılamayan iPhone ve devamında gelen cihazlar, Apple’ın bugünkü konumunda çok büyük pay sahibi.

Apple’ın ilk 10 yılında 1.2 milyar iPhone sattığı tahmin ediliyor. Bu noktada bir analiz şirketinin ortaya koyduğu araştırma raporları, muzzam rakamlardan bahsediyor. Buna göre Apple, 10 yılda sattığı iOS temelli cihazlardan 980 milyar dolar gelir elde etmiş durumda. İşin içine 100 milyar doların üstünde gerçekleşen uygulama ve ek servis satışları da eklenince toplam meblağ 1 trilyon doları aşıyor. Bu yılın ortasına kadarsa diğer gelirler hesaba katılmadan 1 trilyon doların aşılmış olacağı tahmin ediliyor.

Steve Jobs efsanesi 10 yılda 1 trilyon dolar gelir getirdi
 

iPod, iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV derken Apple’ın toplam iOS temelli cihaz satışı 1.75 milyar adete ulaşmış durumda. 2018 yılına kadarsa bu rakamın toplamda 2 milyar adeti aşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yaklaşık 10 yıllık yaşam süresi boyunca Android ile birlikte güçlenen isim olan iOS platformu, Nokia ve BlackBerry gibi iki dev akıllı telefon üreticisinin çöküşüne de tanıklık etti. Steve Jobs’un şirketine bıraktığı bu muzzam miras gelecek dönemde nasıl bir noktaya gidecek büyük merak konusu. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6753 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim