Anlık Bildirim

Symantec’den dev satın alım hamlesi

Son dönemde erken tehdit algılama konusunda rakiplerinin gerisinde kalan Symantec, yeniden çıkış yakalayabilmek adına dev bir satın alma hamlesine hazırlanıyor.

Güvenlik yazılımları konusunda dünya lideri firmalardan birisi olan Symantec, siber savunma teknolojilerini geliştirmek adına dev bir satın alıma imza atıyor. Hedefte ise diğer bir güvenlik yazılımı firması Blue Coat var.

Ocak ayında Veritas veri depolama bölümünü 7.4 milyar dolar karşılığında Carlyle şirketler grubuna satan Symantec, elde ettiği nakit ile de Blue Coat için teklif yaptı. Siber güvenlik pazarında yeniden bir çıkış yakalamak isteyen firma, satın alım için 4.65 milyar doları gözden çıkardı. Görüşmeler ise devam ediyor.

Son dönemde Symantec’in gelirlerinde düşüşler yaşanmaya başlamıştı. Özellikle erken tehdit algılama teknolojisinde Symantec geride kaldı. Palo Alto Networks Inc., FireEye Inc. gibi firmalar ise oldukça ileride yer alıyor.

Blue Coat satın alımı ile birlikte, Symantec’in uzun süredir arayı içerisinde olduğu yüksek profilli CEO problemi de kökünden çözülüyor. Blue Coat patronu Greg Clark, yeni dönemde birleşen iki şirketin CEO’su olarak göreve başlayacak. Özellikle dengeli bir yükseliş yakalanması konusunda Clark’tan beklentilerin büyük olduğu ifade ediliyor. Satın alım işlemleri ise en erken sonbahar aylarında tamamlanacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim