Anlık Bildirim

Dikkat! Sahte MSI Afterburner, kripto para madenciliği yapıyor ve şifrelerinizi çalıyor olabilir

Sahte yazılımların varlığı bilgisayar kullanıcılarının en büyük düşmanları arasında yer alıyor. Son gelen bilgiler MSI’ın Afterburner yazılımının veri hırsızlığı için kullanıldığını gösteriyor.
sahte msi afterburner Tam Boyutta Gör
Sisteminiz yavaş çalışıyorsa, kurmuş olduğunuz MSI Afterburner’ın yasal bir sürüm olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var. Zira Cyble İstihbarat ve Araştırma Laboratuvarı (CRIL) kısa bir süre önce, sahte MSI Afterburner yazılımı aracılığıyla yapılan yeni kimlik avı işlemini ortaya çıkardı.

Sahte MSI Afterburner ile madencilik yapılıyor

Dikkat! Sahte MSI Afterburner sisteminizde madencilik yapıyor Tam Boyutta Gör
Cyble, yaptığı araştırmada sahte MSI Afterburner yazılımının olduğu yaklaşık 50 adet web sitesi keşfetti. Sahte Afterburner yazılımı kripto para madenciliği ve şifre bilgilerinin çalınmasında kullanılıyor. Öte yandan MSI Afterburner piyasadaki en iyi ekran kartı izleme, ayarlama ve hız aşırtma uygulamaları arasında yer alıyor, dolayısıyla MSI’ın bu yazılımının taklit edilmesi pek de şaşırtıcı değil.

MSI Afterburner gibi sahte yazılımlar e-postalar, reklamlar, forumlar ve çeşitli web siteleri aracılığıyla dağıtılıyor. Oluşturulan web siteleri ise resmi MSI’ın resmi Afterburner yazılımının indirme sayfasına benziyor. Öte yandan dikkatli kullanıcıların ise sahte web sitesine girdiklerini alan adlarına bakarak fark edebilecekleri bildiriliyor.

Resmi site gibi görünen taklit siteler kullanılıyor

Dikkat! Sahte MSI Afterburner sisteminizde madencilik yapıyor Tam Boyutta Gör
Cyble, msi-afterburner-download.site, msi-afterburner.download ve mslafterburners.com gibi bazı sahte alan adları kullandıklarını belirtiyor. Sahte MSI Afterburner kurulum dosyası (MSIAfterburnerSetup.msi) çalıştırıldığında, meşru Afterburner programı kurulacaktır. Bununla birlikte kurulum dosyası bir takım kötü amaçlı yazılımı da yüklüyor.

Öte yandan standart bir kullanıcının ise madencilik yapan yazılımı fark etmelerinin oldukça zor olduğu belirtiliyor. Zira sistem sömürüsü oyunlarda veya yoğun uygulamalar sırasında çalışmıyor. Sistem boşta olduğunda devreye giriyor ve tüm işlemci kaynaklarını kullanarak madencilik yapmaya başlanıyor. Kullanıcıların kaynak izleyici programlar ve antivirüs uygulamaları sayesinde zararlı yazılımı tespit edebilecekleri belirtiliyor. Eğer MSI Afterburner veya herhangi bir yazılım indirecekseniz mutlaka uygulamanın resmi sitesini kullanmaya özen göstermenizi tavsiye ederiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim