Anlık Bildirim

Taksilere yeni düzenleme kapıda, ses ve görüntü kaydeden kameralar takılacak

Yeni sensörler, değişen tepe lambaları, ses ve görüntü kaydı yapabilen kameralar... İşte İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından taksilere getirilecek yeni düzenlemeler.

 

Taksilere yeni düzenleme kapıda, ses ve görüntü kaydeden kameralar takılacak Tam Boyutta Gör

Uber sürücüleriyle yaşanan gerilim yüzünden son zamanlarda gündemden düşmeyen taksilere yeni düzenlemeler geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından taksilerin ve taksi duraklarının teknolojik hale getirilmesi gündemde.

İBB tarafından yapılacak değişiklerden ilki, taksilerin tepe lambalarını kapsıyor. Tepe lambaları, renginden taksinin dolu ya da boş olduğunun anlaşılabilmesi için değiştirilecek. Yeni lambalar taksi boş olduğunda yeşil, dolu olduğunda kırmızı, rezerve olduğunda ise turuncu renkte yanacak.

Bunun yanı sıra, tepe lambalarına yerleştirilecek sensörler sayesinde sıcaklık, nem, gürültü, hava kalitesi, ve trafik yoğunluğu gibi veriler toplanıp yolculara sunulabilecek. Bu değişiklik, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi kontrolünde çalışan ‘iTaksi’lere uygulanacak.

Duraklar da değişim kapsamında

Yapılacak değişiklikler arasında taksi duraklarını teknolojik hale getirmek de bulunuyor. Bu çalışma doğrultusunda ‘i-Durak’ adı verilen 500 durağa dizüstü bilgisayar ile taksi çağırma sistemi kurulacak. Bu sistemden gelen çağrılar, duraklara bağlı çalışan taksiler arasından en yakın olanına iletilecek. Durağa ait taksiler harita üzerinden takip edilebilecek.

Taksilerin modernize edilmesi kapsamında ayrıca 11 bin 165 araca ses ve görüntü kaydı yapabilen kamera ve yolcu bilgi ekranı kurulumu yapılacak. Taksi şoförü, monte edilen cihazlar üzerinden çalışan mobil uygulama ile trafikte dolaşmadan müşteri bulabilecek. i-Durak’tan yönlendirilen müşterinin yerini ise navigasyondan takip edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3156 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
istanbul büyükşehir belediyesi, sarı taksi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim