Anlık Bildirim

Tegra K1 ilk kez bir Chromebook modelinde kendisine yer bulabilir

Tegra K1 ilk kez bir Chromebook modelinde kendisine yer bulabilir

Nvidia'nın ana akım tablet ve akıllı telefon pazarından çekildiğini açıklaması sonrasında firmanın Tegra K1 yongasetinin ilk olarak nerede kullanılacağı merak edilir olmuştu. İsveçli bir perakende sitesinde yayımlanan ürün sayfası merakları giderek bazı ipuçları ortaya çıkardı.

Apar topar kaldırılan ürün sayfasına göre Acer, Tegra K1 yongaseti içeren Chromebook CB5 adında bir model hazırlıyor. 13.3 inçlik ekranında 1366x768 piksel veya Full HD çözünürlük barındırdığı sanılan Chromebook CB5'in hangi Tegra K1 sürümünü kullandığı ise bilinmiyor. 

Nvidia Tegra K1 platformu 4+1 Cortex A15 çekirdeği barındıran Logan ve özelleştirilmiş 64-bitlik çift çekirdek barındıran Denver kod adlı iki versiyona sahip. Chromebook CB5 modelinde ise Logan sürümünün olduğu tahmin ediliyor. 

Cihazda bunun haricinde 4GB RAM, 32GB SSD, 3.5mm kulaklık girişi, USB 3.0 portları şeklinde diğer özelliklerin olduğu not düşülmüş. Sayfada cihazın 1 Ağustos itibariyle satışa sunulacağı belirtilirken, fiyatı ise 530$ olarak belirlenmiş. 

Chromebook ürünlerinde genelde Intel veya Exynos işlemcilerin kullanıldığı görülürken, ilk kez Nvidia'nın yongasetine evsahipliği yapacak. İsveç'te vergiler biraz yüksek olduğu için ABD baz alındığında cihazın 400$ seviyesinde olacağı belirtiliyor. Cihaz henüz lanse edilmedi ancak kısa süre içerisinde bunun gerçekleşmesi bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim