Anlık Bildirim

Uber'in sürücüsüz araç testlerine yasak

Geçtiğimiz hafta yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan üzücü kaza sonrasında Arizona eyalet valisi Doug Ducey, Uber'in sürücüsüz araç testlerinin yasaklanması için talimat verdiğini açıkladı.

Uber'in sürücüsüz araç testlerine yasak Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz günlerde, ABD’nin Arizona eyaletindeki Tempe şehrinde sürücüsüz Uber aracının karıştığı oldukça üzücü bir kaza meydana gelmişti. Ölümle sonuçlanan bu kaza nedeniyle şirketin Arizona’daki sürücüsüz araç testlerine yasaklama getirildiği belirtildi.

Arizona’nın Tempe şehrinde yaşanan kazada, karşıdan karşıya geçmeye çalışan 49 yaşındaki Elaine Herzberg isimli kadın sürücüsüz olarak test edilen Uber aracının çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu üzücü kaza sonrasında Uber, sürücüsüz araç testlerini bir süreliğine durdurma kararı almıştı. Ancak, Arizona Eyalet Valisi Doug Ducey, bu feci kaza nedeniyle şirketin Arizona’da araç test etmesine daha fazla izin verilmeyeceğini belirten bir yazı gönderdi.

Kazaya ait görüntüler endişe verici 

Ducey gönderdiği yazıda kazaya ait yayınlanan videodaki görüntüleri rahatsız edici bulduğunu ve bu durumun kendisini endişelendirdiğini dile getirdi. Bir vali olarak önceliğinin halkın güvenliğini sağlamak olduğunu belirten Ducey, bu tür teknolojileri yöneten şirketlerin de önceliğinin bu olması gerektiğini söyledi.

Vali Doug Ducey, 18 Mart’ta yaşanan hadisenin şüphesiz bir başarısızlık olduğunu belirtti. Halkının yararı için Uber’in Arizona eyaletindeki sürücüsüz araç testlerine son verilmesi için talimat verdiğini açıkladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim