Anlık Bildirim

Volkswagen, yeni bir satış rekoruna imza attı

Geçtiğimiz günlerde 2018 yılı ilk çeyrek satışlarını açıklayan Alman otomobil devi, elde ettikleri rakamlarla en parlak ilk çeyreği geçirdiklerini belirtti. Şirket, Mart ayını da rekorla kapattı.

Volkswagen, yeni bir satış rekoruna imza attı Tam Boyutta Gör
 

Bir dönem Dieselgate skandalı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Volkswagen’i durdurmak pek de mümkün değil gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde 2018 yılı ilk çeyrek satışlarını açıklayan Alman otomobil devi, üç aylık süreçte yeni bir satış rekoru kırıldığını belirtti.

Alman üretici, 2018 yılının ilk çeyreğinde (ocak-şubat-mart) dünya çapında 1.5 milyonun üzerinde satış rakamına ulaştıklarını açıkladı. Bu da, Volkswagen markasının tarihindeki en parlak ilk çeyrek sonuçların anlamına geliyor.

Dünya genelinde elde edilen bu satışların 584 bin 700 adeti yalnızca mart ayında gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine bakıldığında ise bu rakam 557 bin 400 olarak görünüyor. Bu da, sadece mart ayı için yüzde 4.9’luk bir artış anlamına geliyor.

Volkswagen’in 2018 ilk çeyreğinde ulaştığı satış rakamı tam olarak 1 milyon 525 bin 300 olarak açıklandı. 2017’nin aynı dönemine bakıldığında ise bu rakamın 1 milyon 440 bin 900 olduğu görülüyor. Bu değişim, yüzde 5.9’luk bir artışın ve yeni bir satış rekorunun habercisi oluyor.

Açıklanan rakamlara bakıldığında, Volkswagen’in yaşanan emisyon skandalından pek de etkilenmediği açıkça görülüyor. Alman üretici, elektrikli de dahil piyasaya süreceği yeni modellerle birlikte geleceğe oldukça umutlu bakıyor.

Volkswagen, yeni bir satış rekoruna imza attı

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3131 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
volkswagen satış rekoru, volkswagen 2018 ve volkswagen satışları
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim