Anlık Bildirim

Windows 7 pazar payı itibariyle de Windows XP'yi geride bıraktı

Satış rakamları açısından Microsoft tarihinin en başarılı işletim sistemi olan Windows 7, StatCounter tarafından yayınlanan sonuçlara göre kullanım yaygınlığı açısından da Windows XP'yi de geride bırakmayı başardı. Amerika pazarı için hazırlanan Nisan 2011 raporundaki detaylara göre, Windows 7'nin ülkedeki pazar payı %31.71'e yükselmiş durumda.

Güncelliğini hızla yitiren Windows XP'nin pazar payı %31.56 seviyesine kadar geriledi. Çıktığı dönemde büyük eleştriler alan Windows Vista %19.07'lik paya sahipken, MaBook'lar ve iMac'ler için Apple'ın en büyük pazarı olan Amerika'da, Mac OS X işletim sistemin kullanım yaygınlığı %14.87, Linux'un %0.70, diğerlerinin ise %2,09 olarak rapora yansıdı.

Windows 7 için Hizmet Paketi 1'i geçtiğimiz Şubat ayında kullanıma sunan Microsoft, Hizmet Paketi 2 ile birlikte tarafından Windows 8 çalışmalarına da son sürat devam ediyor.

Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz ? Oy Ver 1130 kişi oy verdi. Sonuçları Göster Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
68500 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İşletim Sistemleri, windows 7 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim