Anlık Bildirim

Yapay zeka parfüm üretecek

IBM ve Symrise şirketleri yapay zekayı kullanarak farklı parfümleri üretmeyi deniyor. Philyra isimli yapay zeka kozmetik sektörüne yeni bir soluk getirebilir.

Yapay zeka parfüm üretecek Tam Boyutta Gör
 

Farklı sektörlerde boy gösteren yapay zeka artık kozmetik sektöründe de kendisine yer bulacak. Dünyanın en büyük bilişim teknolojileri şirketi IBM tarafından geliştirilen Philyra isimli yapay zeka benzersiz kokulara sahip ürünler üretmeye çalışacak. Esans ve kozmatik ham maddesi üreten Symrise şirketi ile iş birliği yapan IBM, Symrise'nin veri tabanını kullanarak en yaratıcı parfümü üretmeyi hedefliyor.


Denenmemiş kokuları ortaya çıkaracak 

Makine öğrenme algoritmasına dayanan Philyra, Symrise şirketine ait 1.7 milyonun üstünde formülü incelerken yeni bir formül üretmek için kullanılan malzemeleri ve müşterilerin memnuniyetini takip ediyor. Symrise şirketinin kullandığı ham maddeleri de inceleyen yapay zeka ayrıca alternatif ham maddeler sunarak ve formüllerdeki bileşenlerden farklı kombinasyonlar oluşturarak daha önce denenmemiş kokuları ortaya çıkarıyor.


Tabi IBM, Philyra'nın bir anda milyonlarca insanı etkileyecek parfümler geliştirmesini beklemiyor. Şirketin asıl amacı yapay zekanın kozmetin dünyasında da etkili olabileceğini göstermek. Bununla birlikte Philyra'nın sadece teorik bir çalışma olduğunu söylemek mümkün değil. Yapay zeka, Brezilyalı parfüm üreticisi O Boticário için iki yeni parfüm üzerinde çalışıyor. 


Belli bir kokuyu vurgulamak ve uzun süre boyunca kokuyu muhafaza etmek için parfüm ustalarının da yardımcı olduğu bu iki parfüm 2019'un ortalarında piyasaya sürülecek. Bununla birlikte Philyra'nın çalışmalarının dünyanın dört bir yanındaki parfüm ustaları ve öğrencileriyle paylaşılması da hedefleniyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim