Son Aramalarınız TEMİZLE
    Genel Hızlı Tercihler Sıfırla
    Header'ı Tuttur
    Header'da Teknoloji Gündemi
    Anasayfa
    Büyük Slayt ve Popüler Haberler
    Döşeme Stili Ana Akış
    Kaydırarak Daha Fazla İçerik Yükle
    İçerikleri Yeni Sekmede Aç
    Detay Sayfaları
    Kaydırarak Sonraki Habere Geçiş
    Renk Seçenekleri
    Gece Modu (Koyu Tema)
    Sadece Videolar için Gece Modu
    Haber Gir indirim kodu
    Anlık Bildirim

    Silinen uygulamalar, kullanıcıların peşini bırakmıyor

    Çok kısa bir süre önce sildiğiniz bir mobil uygulamanın her yerde reklamlarını görmeniz tesadüf değil. Mobil uygulamalar silinse de kullanıcıları rahatsız etmeye devam ediyor.
    Oy Ver

     

    Mobil uygulamalar yükleme veya çalıştırma esnasında verilen izinler sayesinde kullanıcılar hakkında çok fazla bilgi toplayabiliyor. Bu duruma son vermek için uygulamayı silmeyi tercih edebilirsiniz ancak uygulamayı silmek bile rahatsız edilmemek için yeterli değil. Bloomberg'ün raporuna göre uygulama silindiğinde geliştiriciler bu durumdan haberdar olabiliyor ve uygulamayı tekrar yüklemeye ikna etmek için sizi reklama boğabiliyor.


    Geliştiriciler uygulamanın silindiğini anlıyor 

    Adjust, AppsFlyer, MoEngage, Localytics ve CleverTap gibi şirketler, geliştiricilere uygulamaları ve kullanıcı davranışları hakkında bir dizi veriyi analiz ederek önemli bir hizmet sunuyor. Bu hizmetin arasında ''uygulamanın silindiği'' bilgisi de yer alıyor. Söz konusu şirketler uygulamanın silindiğini fark ederse geliştiricileri uyarıyor. Sonrasında ise geliştiriciler agresif bir reklam politikası güdüp uygulamanın tekrar yüklenmesi için kullanıcıların karşısına çıkmaya devam ediyor. Yukarıda adı geçen şirketlerin müşterileri arasında Spotify, Yelp, T-Mobile ve Bloomberg gibi önemli şirketler de var.


    Tabi bu şirketler siz bir uygulamayı sildiğinizde doğrudan uygulamanın silindiğinden haberdar olamıyor. Push bildirimleri olarak bilinen bildirim teknolojisi ile dolaylı olarak uygulamanın silindiği ortaya çıkıyor. Gelen kutusunun yenilenmesi veya Twitter/Facebook'taki haber akışının yenilenmesi gibi kullanıcılara doğrudan bildirim olarak aktarılmayan işlemleri yerine getiren push bildirimleri ile geliştiricilere uygulama hakkında düzenli olarak veri iletiliyor. Eğer geliştiriciler bir uygulamadan uzun bir süre boyunca push bildirimleri vasıtasıyla veri alamazsa uygulamanın silindiği kabul ediliyor.


    Yazılım şirketi Branch Metrics'in CEO'su Alex Austin, silinen uygulayı fark etme imkanının Google ve Apple'ın gizlilik kurallarını ihlal ettiğini belirtirken her iki şirketin de bu konu hakkında harekete geçmesini bekliyor. MoEngage'de pazarlama ve satış biriminde müdür yardımcısı olan Ehren Maedge ise sadece geliştiricilere uygulamaları hakkında hizmet sunduklarını, uygulamayı silen kullanıcıyı reklama boğmanın geliştiricilerin inisiyatifinde olduğunu belirtiyor. Maedge yine de bu durumun kullanıcı tarafında hoş karşılanmayacağını ve güven kaybına neden olacağını da belirtiyor. 



    Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
    istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
    DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
    Sorgu:
    Önceki ve Sonraki İçerikler
    Daha Yeniler Daha Eskiler
    Yeni Haber
    şimdi
    Geri Bildirim