Anlık Bildirim

A520 yongasetli Gigabyte anakart üzerinde hız aşırtılabiliyor

Geçtiğimiz günlerde duyurulan bütçe dostu A520 yongasetini taşıyan bir anakart üzerinde Ryzen 5 3600 4.4 GHz’e hız aşırtıldı. BCLK yöntemi yine iş başında.

A520 yongasetli Gigabyte anakart üzerinde hız aşırtılabiliyor Tam Boyutta Gör

AMD’nin güncel ve uygun fiyatlı anakart arayanları hedef aldığı A520 yongaseti henüz duyurulalı birkaç  gün olmuşken ilk hız aşırtma denemesi yapıldı.

Buildzoid’in yayınladığı son video’da Ryzen 5 3600’un 4.4 GHz’e yükseltiği görüldü. Her ne kadar çarpan üzerinden bir müdahele edilemese de BCLK kullanılarak yonganın frekansı stok halinden yukarıya çekilebilmiş.

Her ne kadar işlemci daha yüksek frekansta çalışsa da cinebench skoru olması gerektiği gibi tepki vermemiş. Buna sebep olarak anakartın VRM ünitesinin yüksek sıcaklıklara çıkması ve işlemciyi besleyememesi gösteriliyor.

A520 yongasetli Gigabyte anakart üzerinde hız aşırtılabiliyor Tam Boyutta Gör

Gigabyte A520-H

Teste edilen Gigabyte A520-H anakartında kullanılan BIOS’un F1 sürümü olduğunu da ekleyelim. Zira firma ilk sürümlerden birisi olan bu BIOS’tan sonra bu açığı kapatmış olabilir.

Son olarak zayıf VRM’in yanı sıra etkili bir soğutucu bloğa yer verilmeyen A520’li ya da B450/B550’li bir anakartta hız aşırtmayı önermediğimizi ekleyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim