Anlık Bildirim

Alibaba'ya göre robotlar paket teslimatın geleceği

Çin genelinde trafiğin müsait olduğu lokasyonlarda 1000 robotluk test filosu paket teslimatı yapıyor. Robotlar sigara içmediğinden teslimatlar daha hızlı oluyor.

Çin devi Alibaba gruba göre paket teslimattaki en büyük problem, teslimatın son aşaması olan şubeden müşteriye teslimat. Firma paket teslimatın bu son adımını "pahallı, çok fazla zaman alan ve büyük ölçüde plansız" olarak tanımlıyor.

Üreticiden son kullanıcıya kadar uzanan bu sürecin son adımı, insan kuryeler için Çin gibi büyük ülke ve geniş şehirlerde epey zor olabiliyor. İnsan kuryeler paket teslimatı yapmak için gittikleri devasa kule yapıların arasında kayboluyor ve bu durum çok büyük zaman kayıplarına sebep oluyor.

Alibaba robotlarla paket teslimatına başladı, işte detaylar Tam Boyutta Gör

Alibaba'nın teslimat robotları paketleri bir toplama merkezinden alacak. Teslim alınan paketler kaldırım ve bisiklet yollarını kullanarak hedeflerine ulaşacaklar.

Şirketin açıkladığına göre teslimat robotları, muhtemel çarpışmaları 10 saniye önceden hesaplayarak %99.9999 oranında çarpışmayı engelleyebilecek.

Alibaba öncelikli olarak üniversite kampüslerini ve trafikten uzak site konutları test bölgeleri olarak kullanıyor.

Genç nüfusun azalması eleman problemi yaratıyor.

Alibaba'nın dediğine göre robotlarla teslimat işi bir teknolojik fetiş değil. Giderek yaşlanan Çin nüfusu gelecekteki teslimat elemanı ihtiyacını karşılayamaz hale gelecek ve firma yeteri kadar posta aracı sürücüsü bulamayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim