Anlık Bildirim

Amazon’a ait dağıtım merkezlerinden birinde çalışan işçide koronavirüs tespit edildi

Amazon'un New York City'de bulunan dağıtım merkezinde çalışan bir işçide koronavirüs tespit edildi. Şirket, merkezi tedbir amaçlı kapattığını duyurdu.

Amazon’a ait dağıtım merkezlerinden birinde çalışan işçide koronavirüs tespit edildi Tam Boyutta Gör

Koronavirüs salgını nedeniyle evlerden dışarı çıkılmaması yönünde yapılan tavsiyeler, temel ihtiyaçların tedariki kapsamında insanları e-ticaret sitelerine yönlendiriyor.

ABD’de de sayıca ciddi boyutlara ulaşan KOVİD-19 vakalarının yarattığı panik e-ticaret şirketlerine olan talebi artırmışken, dünyanın dijital perakende devi Amazon’dan korkutucu bir haber daha geldi.

Şirketin New York City’deki Queens semtinde bulunan dağıtım merkezinde çalışan işçilerden birinde koronavirüs tespit edildi.

Konuyla ilgili Amazon tarafından resmî açıklamada, “Karantinaya alınan çalışanımıza destek veriyoruz. Günlük olarak yaptığımız temizlik faaliyetlerine ilave olarak Queens depomuzu geçici olarak kapatma kararı aldık. Burada çalışan arkadaşlarımızı ise ücretli izne gönderdik.” ifadelerine yer verildi.

Dağıtım merkezlerinde bir ilk

Seattle’daki merkez ofiste çalışan iki görevlide tespit edilen koronavirüs sonrası dağıtım merkezinde ortaya çıkan bu vaka, haliyle virüsün daha hızlı yayılabileceği endişesini de beraberinde getiriyor.

Kuzey Amerika’da 75’ten fazla dağıtım merkezi olan Amazon için bir deponun kapanması büyük bir sorun teşkil etmese de virüse bağlı olarak personel sayısında ya da diğer depolarda yaşanabilecek sıkıntılar ileride şirket için problem olmaya başlayabilir.

Şirkette görev yapan çalışanlar ise artan talepler doğrultusunda yaşanan yoğunluğun virüs bulaşma riskini artırdığı görüşünde ve bu konuda seslerini yükseltmeye başlamış durumda. Bu konuya tepkisiz kalmayacağını ifade eden Amazon, Nisan ayında saatlik ücretleri artırma niyetinde olduğunu ve 100 bin civarı ek işçi alımı planladığın duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim