Anlık Bildirim

AMD FidelityFX’i Xbox Series X ve S için kullanıma sundu

AMD’nin uzun süredir konuşulan teknolojisi FidelityFX yeni nesil Xbox konsollarında kullanılmak üzere geliştiricilere açıldı. Buna karşın PlayStation tarafına dair bir haber yok.

AMD FidelityFX’i Xbox Series X ve S için kullanıma sundu Tam Boyutta Gör

Nvidia’nın DLSS ve Ray Tracing teknolojileri hali hazırda 2. nesile geçmesine karşın AMD’den karşı bir adım gelmeyişi kullanıcıları endişelendiriyordu.

Xbox konsollara FidelityFX desteği

Yeni konsolların kalbindeki yongayı tasarlayan AMD yaptığı duyuruyla FidelityFX’in üzerindeki örtüyü kaldırdı. Firma Zen 2 çekirdeklerinden ve RDNA2 mimarisinden gücünü alan Xbox Series X ve S konsolları için FidelitFX teknolojilerini kullanıma açtı. Ayrıca FidelityFX'in başlangıçta buradan inceleyebileceğiniz 40'ın üzerinde oyunda kullanılabileceğini de belirtelim.

Son Xbox Series X|S Game Development Kit içerisinde yer alan Fidelity FX paketinde arasında AMD’nin Contrast Adaptive Sharpening, Variable Rate Shading, ray traced shadow Denoiser, Ambient Occlusion ve  Screen Space Reflections teknolojileri yer alıyor.

Bununla birlikte AMD’nin daha önce PC oyuncularına da FidelityFX’i müjdelediğini hatırlatalım. Son olarak PlayStation kanadıyla ilgili henüz bir detay paylaşılmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim